Booting problems - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Tips, Tricks and FAQ
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-23-2004, 09:37 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1
Angry Booting problems

I recently had computer problems which ended to the scratching of my old system. I ended up purchasing a refurbished system and I wanted to place my old Hard Drive which still works into the old system. The refurbished system ran a HD with Windows ME on it, the HD i replaced into it has Windows XP.

when I booted the system up the bios saw and recognized the new HD. but when it tried to boot the drive it gave me a NTLDR is missing error.

the XP HD works and is readable as the slave to the ME HD but I require that the XP drive be the master in the system.

I was unsure where to post this because it is both hardware and OS problem.

Hope someone can help.
__________________

ryuuchiba is offline  
Old 12-04-2004, 01:57 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

What type of Operating System did that hard drive work with before. Maybe its a Windows 95 only jacket up drive. Did you check your Bios..?
__________________

__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 12-04-2004, 11:14 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 371
Default

try a google search for " ntldr is missing" youll get a few things to try. basically boot files are missing or the comp isnt recognizing them. this is quite common when you switch out a hard drive and try to boot it using a different computer. if all else fails, format and reinstall
IAM_7154 is offline  
Old 12-05-2004, 12:24 AM   #4 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 973
Send a message via Yahoo to intercodes
Default

ryuuchiba,

Quote:
I wanted to place my old Hard Drive which still works into the old system
You can't place your old HDD in a new system with new hardware. You have to format and reinstall OS in XP HD with your new system in place.
intercodes is offline  
Old 12-20-2004, 10:10 AM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 6
Default

This website should give you all the info you need.

http://www.computerhope.com/issues/ch000465.htm
djabrams is offline  
Old 12-20-2004, 10:42 AM   #6 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Re-install, don't format if you don't want to lose files.
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.