Before you post a topic on your CPU temp CHECK HERE! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Tips, Tricks and FAQ
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-27-2005, 08:32 AM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
willsko87's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,240
Post Before you post a topic on your CPU temp CHECK HERE!

Before you post a topic asking whether your CPU temperature is correct I suggest you have a look at the following image. It contains a column for each type of INTEL or AMD CPU that gives either the right temperature range or the maximum temperature.

http://img117.exs.cx/img117/9779/cpu...ybig4jl7zn.gif

Once you've checked that then see if you need to ask your question.

MODERATORS: Im not trying to Mod here or anything just helping out and sugguesting IMO is a good idea. Would it be alright if a Mod could Pin/Sticky this thread please. Thanks guys!

EDIT: Here is a Celsius <--to--> Fahrenheit converter for all you people using Fahrenheit
__________________

__________________
http://www.aflonline.com.au



willsko87 is offline  
Old 01-27-2005, 09:06 AM   #2 (permalink)
ID.10T
 
ohGrFreak's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Midwest in tha houzze
Posts: 1,657
Send a message via AIM to ohGrFreak Send a message via Yahoo to ohGrFreak
Default

maybe this should be a sticky? thnx for the info!
__________________

__________________
ohGrFreak is offline  
Old 01-27-2005, 09:40 AM   #3 (permalink)
Field Engineer
 
SHAWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Long Island, NY
Posts: 4,697
Send a message via AIM to SHAWN
Default

cool
__________________
A+, Network + , HP Certified Tech and MCP

Specs: AMD Phenom II X6 1095T, Asus M477TD, 8GB GSkill Ripjaws DDR3 1600 7-8-7-24 1T, 128GB Crucial M4 SSD, ATi HD4650, W7, 27" HL272 Monitor
SHAWN is offline  
Old 01-28-2005, 11:36 PM   #4 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default

I just checked that chart, over and over again, and not to find my processor. I have a P4 2.4 1MB Cache 533FSB Prescott. It is not listed. Is my bios lying to me? Are my eyes lying to me? Whats going on?!
Him is offline  
Old 01-29-2005, 11:28 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
willsko87's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,240
Default

I cant find it either. It might not be there, but at least you have checked
__________________
http://www.aflonline.com.au



willsko87 is offline  
Old 01-30-2005, 12:31 AM   #6 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default

Do you know the optimal operating temp for my processor?
__________________

Him is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.