Windows XP: Virus, adware pop up problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Security | Computer, Devices, Software and Systems > Viruses, Spyware and Malware
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-21-2004, 04:12 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 50
Default Windows XP: Virus, adware pop up problem

Hi people. I'v got to say that this is a great forum. I finally managed to get internet at home acouple of months ago, I installed a copy of Norton Anti-Virus and I was using Spybot Search & Destroy regularly.

I'v got to admit I was downloading alot of stuff from Kazaa and then switched to Kazaa Lite++ and Suprnova (bit-torrent). About a month my Norton Anti-Virus stopped updating, around this time I also started to get alot of Pop ups and noticed that my computer would slow down alot and sometimes crash. I also noticed that if I was using Google, the first page of results would be crap.

I did download a copy of AVG free Anti-virus Software but I was still having the same problems. I finally managed to 'fix' my Norton Anti-Virus by looking at some threads on this forum, I then checked for updates and also ran Spybot and also Ad-aware by Lavasoft , after this my computer seemed to be working fine, it was faster I wasn't getting any pop ups and my Google was working fine.

That was until I switched users ( I have a copy of Windows XP professional ) and realised that I was still getting Pop ups and I realised that I had to run Ad-Aware again to remove ad-ware that I thought that I had alrady removed on the the user name. I have about 5 users on my PC and it would be a alot of hassel to run Spybot and Ad- Aware on each different user. Can anybody help please
__________________

TeCk_N is offline  
Old 06-22-2004, 07:01 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Dave's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: "Almost Heaven" USA
Posts: 4,866
Send a message via AIM to Dave Send a message via Yahoo to Dave
Default Sorry that I missed this question!

I didn't realize that different users would make a difference on a virus scan or a spyware scan. I have two users on this computer using XP Pro and I haven't had the same problem.

Hopefully, someone else may be able to help.

Dave
__________________

Dave is offline  
Old 06-25-2004, 08:29 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 19
Default

My guess on this is that while most spyware removal tools are designed to search through the HKEY Local Machine and other sections, they don't go through the Users section of the registry.

HKEY_USERS may seem on first glance not to have anything in there to be worried about, but there ARE sections of software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run RunOnce, and so on.

If the installer of spyware puts itself into these sections, you will need to check these by hand to make sure they wern't missed. Unfortunately, going through these sections by hand is a painful task, and almost impossible to catch everything. I suspect it's why I missed how soundman.exe keeps comming back on that one computer.

Hopefully, merijn will update CW Shredder and HijackThis to handle this(if it's not already in these utilities to do so).

I hope the folks at Lavasoft and the people behind Spybot S&D also verify that this stuff is checked, not just the installed versions.
Targon is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.