Cant connect to IE or Firefox but AOL still works? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Internet > Internet Software and Browsers
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-24-2007, 01:47 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 70
Default Cant connect to IE or Firefox but AOL still works?

Hi all, you've helped me out in a jam before so I thought I'd ask here again.

My internet connection has crashed and I cant seem to get it back up. I've called my ISP and they havent been able to help me. Here is my situation:

I have a cable modem with a router. I am using wires and ethernet, nothing is wireless. My gf's computer is able to go online most of the time whereas mine doesnt go online at all. When I load up a page is says 'server unable to connect" or "unable to load page". But the thing is, I can use AOL and it works fine, that is how I am able to post this now! AOL works fine, but I still cant get any updates online or play any online games. Also, IE and firefox do not work at all! So only AOL works (for some reason).

I thought my router was the problem so I went and got another router and no go, it doesnt do anything, so I really dont know what is the matter. I havent been messing with anything and the modem & router seems to be working properly. Even my ISP says that they are working and are showing up on their end. So what could it be? Is there anyway to tell what is wrong?
__________________

__________________
Hellasweet is offline  
Old 03-24-2007, 01:54 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 70
Default Re: Cant connect to IE or Firefox but AOL still works?

Here is a hijackthis logfile just for the heck of it...

Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 11:53:32 PM, on 3/23/2007
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\Musicmatch\Musicmatch Jukebox\mmtask.exe
C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nTrayFw.exe
C:\Program Files\Common Files\Logitech\LCD Manager\lcdmon.exe
C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe
C:\Program Files\iTunes\iTunesHelper.exe
C:\Program Files\Canon\BJPV\TVMon.exe
C:\Program Files\Canon\BJCard\BJLaunch.exe
C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NvMixer\NVMixerTray.exe
C:\Program Files\Common Files\Logitech\LCD Manager\Applets\LCDCountdown.exe
C:\Program Files\Common Files\Logitech\LCD Manager\Applets\LCDPOP3.exe
C:\Program Files\Common Files\Logitech\LCD Manager\Applets\LCDMedia.exe
C:\Program Files\Java\jre1.5.0_11\bin\jusched.exe
C:\Program Files\Common Files\Logitech\LCD Manager\Applets\LCDClock.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\Logitech\Desktop Messenger\8876480\Program\LogitechDesktopMessenger .exe
C:\Program Files\Logitech\SetPoint\SetPoint.exe
C:\Program Files\Common Files\Logitech\KHAL\KHALMNPR.EXE
C:\Program Files\Canon\BJCard\Bjmcmng.exe
C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\Apache Group\Apache2\bin\apache.exe
C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcIp.exe
C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcLog.exe
C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcAppFlt.ex e
C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\Apache Group\Apache2\bin\apache.exe
C:\Program Files\iPod\bin\iPodService.exe
C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
C:\Program Files\Common Files\AOL\ACS\AOLacsd.exe
C:\Program Files\America Online 9.0a\waol.exe
C:\Program Files\America Online 9.0a\shellmon.exe
C:\DOCUME~1\Nathan\LOCALS~1\Temp\~e5.0001
C:\Program Files\Yahoo!\Messenger\ymsgr_tray.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
C:\Program Files\Real\RealPlayer\RealPlay.exe
C:\DOCUME~1\Nathan\LOCALS~1\Temp\Temporary Directory 1 for hijackthis.zip\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = Home Page Netscape.com
R3 - URLSearchHook: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn3\yt.dll
O2 - BHO: Yahoo! Toolbar Helper - {02478D38-C3F9-4EFB-9B51-7695ECA05670} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn3\yt.dll
O2 - BHO: Yahoo! IE Services Button - {5BAB4B5B-68BC-4B02-94D6-2FC0DE4A7897} - C:\Program Files\Yahoo!\Common\yiesrvc.dll
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_11\bin\ssv.dll
O3 - Toolbar: Easy-WebPrint - {327C2873-E90D-4c37-AA9D-10AC9BABA46C} - C:\Program Files\Canon\Easy-WebPrint\Toolband.dll
O3 - Toolbar: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn3\yt.dll
O4 - HKLM\..\Run: [Logitech Hardware Abstraction Layer] KHALMNPR.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [mmtask] "C:\Program Files\Musicmatch\Musicmatch Jukebox\mmtask.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [nTrayFw] C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nTrayFw.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Launch LCDMon] "C:\Program Files\Common Files\Logitech\LCD Manager\lcdmon.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe" -atboottime
O4 - HKLM\..\Run: [iTunesHelper] "C:\Program Files\iTunes\iTunesHelper.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [BJPD HID Control] C:\Program Files\Canon\BJPV\TVMon.exe
O4 - HKLM\..\Run: [BJLaunchEXE] C:\Program Files\Canon\BJCard\BJLaunch.exe
O4 - HKLM\..\Run: [NVMixerTray] "C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NvMixer\NVMixerTray.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.5.0_11\bin\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [ccApp] "C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [RealTray] C:\Program Files\Real\RealPlayer\RealPlay.exe SYSTEMBOOTHIDEPLAYER
O4 - HKCU\..\Run: [LDM] C:\Program Files\Logitech\Desktop Messenger\8876480\Program\LogitechDesktopMessenger .exe
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - Startup: Adobe Gamma.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
O4 - Startup: Registration Brothers In Arms.LNK = E:\Support\Register\RegistrationReminder.exe
O4 - Global Startup: Adobe Gamma Loader.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
O4 - Global Startup: Logitech Desktop Messenger.lnk = C:\Program Files\Logitech\Desktop Messenger\8876480\Program\LogitechDesktopMessenger .exe
O4 - Global Startup: Logitech SetPoint.lnk = C:\Program Files\Logitech\SetPoint\SetPoint.exe
O8 - Extra context menu item: &Yahoo! Search - file:///C:\Program Files\Yahoo!\Common/ycsrch.htm
O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~4\Office12\EXCEL.EXE/3000
O8 - Extra context menu item: Easy-WebPrint Add To Print List - res://C:\Program Files\Canon\Easy-WebPrint\Resource.dll/RC_AddToList.html
O8 - Extra context menu item: Easy-WebPrint High Speed Print - res://C:\Program Files\Canon\Easy-WebPrint\Resource.dll/RC_HSPrint.html
O8 - Extra context menu item: Easy-WebPrint Preview - res://C:\Program Files\Canon\Easy-WebPrint\Resource.dll/RC_Preview.html
O8 - Extra context menu item: Easy-WebPrint Print - res://C:\Program Files\Canon\Easy-WebPrint\Resource.dll/RC_Print.html
O8 - Extra context menu item: Yahoo! &Dictionary - file:///C:\Program Files\Yahoo!\Common/ycdict.htm
O8 - Extra context menu item: Yahoo! &Maps - file:///C:\Program Files\Yahoo!\Common/ycmap.htm
O8 - Extra context menu item: Yahoo! &SMS - file:///C:\Program Files\Yahoo!\Common/ycsms.htm
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_11\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_11\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Send to OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~1\MICROS~4\Office12\ONBttnIE.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: S&end to OneNote - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~1\MICROS~4\Office12\ONBttnIE.dll
O9 - Extra button: Yahoo! Services - {5BAB4B5B-68BC-4B02-94D6-2FC0DE4A7897} - C:\Program Files\Yahoo!\Common\yiesrvc.dll
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~4\Office12\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: AIM - {AC9E2541-2814-11d5-BC6D-00B0D0A1DE45} - C:\PROGRA~1\AIM\aim.exe
O9 - Extra button: Real.com - {CD67F990-D8E9-11d2-98FE-00C0F0318AFE} - C:\WINDOWS\system32\Shdocvw.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\windows\system32\nvappfilter.dll
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\windows\system32\nvappfilter.dll
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\windows\system32\nvappfilter.dll
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\windows\system32\nvappfilter.dll
O16 - DPF: {30528230-99f7-4bb4-88d8-fa1d4f56a2ab} (YInstStarter Class) - C:\Program Files\Yahoo!\Common\yinsthelper.dll
O16 - DPF: {CFCDAA03-8BE4-11CF-B84B-0020AFBBCCFA} (RealPlayer G2 Control) - http://download.newaol.com/refresh/R...rInstaller.cab
O18 - Protocol: bwfile-8876480 - {9462A756-7B47-47BC-8C80-C34B9B80B32B} - C:\Program Files\Logitech\Desktop Messenger\8876480\Program\GAPlugProtocol-8876480.dll
O18 - Protocol: ms-help - {314111C7-A502-11D2-BBCA-00C04F8EC294} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Help\hxds.dll
O18 - Filter hijack: text/xml - {807563E5-5146-11D5-A672-00B0D022E945} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\MICROS~1\OFFICE12\MSOXMLMF.DL L
O21 - SSODL: WPDShServiceObj - {AAA288BA-9A4C-45B0-95D7-94D524869DB5} - C:\WINDOWS\system32\WPDShServiceObj.dll
O23 - Service: Adobe LM Service - Adobe Systems - C:\Program Files\Common Files\Adobe Systems Shared\Service\Adobelmsvc.exe
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 - Service: Canon BJ Memory Card Manager (Bjmcmng) - CANON INC. - C:\Program Files\Canon\BJCard\Bjmcmng.exe
O23 - Service: ForceWare Intelligent Application Manager (IAM) - Unknown owner - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcAppFlt.ex e
O23 - Service: Forceware Web Interface (ForcewareWebInterface) - Unknown owner - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\Apache Group\Apache2\bin\apache.exe" -k runservice (file missing)
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe
O23 - Service: iPod Service - Apple Computer, Inc. - C:\Program Files\iPod\bin\iPodService.exe
O23 - Service: LiveUpdate - Symantec Corporation - C:\PROGRA~1\Symantec\LIVEUP~1\LUCOMS~1.EXE
O23 - Service: ForceWare IP service (nSvcIp) - NVIDIA Corporation - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcIp.exe
O23 - Service: ForceWare user log service (nSvcLog) - NVIDIA - C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NetworkAccessManager\bin\nSvcLog.exe
__________________

__________________
Hellasweet is offline  
Old 03-24-2007, 08:27 AM   #3 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,437
Default Re: Cant connect to IE or Firefox but AOL still works?

Have you ever tried using MSCONFIG to cut down on some of the stuff you have running in the background? Man, your comp is probably slow as all get out with all of that running.

I don't know all the stuff in the log, but it looks pretty thick. Have you tried running any antispyware apps to clean it up? Check out Warez' guide, or download Ad Aware, Spybot, and Windows Defender from MajorGeeks.com - Download Freeware and Shareware Computer Utilities.. They are all free and found under Anti-Spyware. Download each one, install one and update it, then scan. After it is finished, do the next. Make sure that you have Spybot immunize your system.
__________________
Cougar MX330-G / Antec EA650 650W / ASUS GTX960-DC2OC-2GD5 / AMD Ryzen 5 1600 / MSI B350 Gaming Plus
Samsung 970 EVO 250GB M.2 SSD / WD Blue SSD 250GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x16GB Corsair Vengence RGB / Win10 Pro x64 / Mionix Naos 7000 / Tecware 87 Key Mechanical

R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is online now  
Old 03-24-2007, 02:13 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 70
Default Re: Cant connect to IE or Firefox but AOL still works?

Quote:
Originally Posted by Trotter View Post
Have you ever tried using MSCONFIG to cut down on some of the stuff you have running in the background? Man, your comp is probably slow as all get out with all of that running.

I don't know all the stuff in the log, but it looks pretty thick. Have you tried running any antispyware apps to clean it up? Check out Warez' guide, or download Ad Aware, Spybot, and Windows Defender from MajorGeeks.com - Download Freeware and Shareware Computer Utilities.. They are all free and found under Anti-Spyware. Download each one, install one and update it, then scan. After it is finished, do the next. Make sure that you have Spybot immunize your system.

I have an antivirus program running and I do use adaware all the time. It never finds that much stuff though.

How do I use MSCONFIG? How do I cut down on stuff running?
__________________
Hellasweet is offline  
Old 03-24-2007, 03:24 PM   #5 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Cant connect to IE or Firefox but AOL still works?

Start>Run>msconfig
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 03-24-2007, 08:57 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 70
Default Re: Cant connect to IE or Firefox but AOL still works?

Quote:
Originally Posted by peterhuang913 View Post
Start>Run>msconfig
Ok, I did that and chose diagnostic startup. Is that right? What should I do with MSCONFIG?
__________________
Hellasweet is offline  
Old 03-25-2007, 12:10 AM   #7 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,437
Default Re: Cant connect to IE or Firefox but AOL still works?

As Pete said. Then, choose the Startup tab. Uncheck everything but what you NEED... AV, firewall, drivers. But only those! Clck Apply, then OK. Reboot. When it comes back (should boot faster), check the Don't sho this box on the pop-up, then OK. Go back to MSCONFIG's startup tab and make sure nothing rechecked itself. If it did, it is malware of some sort.
__________________
Cougar MX330-G / Antec EA650 650W / ASUS GTX960-DC2OC-2GD5 / AMD Ryzen 5 1600 / MSI B350 Gaming Plus
Samsung 970 EVO 250GB M.2 SSD / WD Blue SSD 250GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x16GB Corsair Vengence RGB / Win10 Pro x64 / Mionix Naos 7000 / Tecware 87 Key Mechanical

R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is online now  
Old 03-25-2007, 03:44 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 70
Default Re: Cant connect to IE or Firefox but AOL still works?

Cool guys,thanks for putting up with my computer illiteracy,
__________________
Hellasweet is offline  
Old 03-27-2007, 02:15 PM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 70
Default Re: Cant connect to IE or Firefox but AOL still works?

Ok, update. I ended up just taking out my hard drive and replacing it with a spare one. My old drive was so riddled with weird bugs and spyware that I just wanted to start fresh. I reloaded everything including windows.

My internet connection works on the modem, but still does not work with the router.

I bought another router ( a netgear brand router ) and that doesnt work either. I was using a linksys. So both routers dont work. Prior to this, the router worked fine and our connections worked fine. I didnt mess with anything and the router just crapped out on it's own.

The routers seem to be working, all the appropriate lights are on and receiving a signal but the display message on my screen say it's not getting a signal.
__________________
Hellasweet is offline  
Old 03-27-2007, 09:38 PM   #10 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,437
Default Re: Cant connect to IE or Firefox but AOL still works?

Well, you've definitely narrowed it down to the routers.

Can you access the routers' configuration page? It might be screwed.

Outside of that, use thier tech support. You paid for the product, and that price includes the support... even if it is just a script.
__________________

__________________
Cougar MX330-G / Antec EA650 650W / ASUS GTX960-DC2OC-2GD5 / AMD Ryzen 5 1600 / MSI B350 Gaming Plus
Samsung 970 EVO 250GB M.2 SSD / WD Blue SSD 250GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x16GB Corsair Vengence RGB / Win10 Pro x64 / Mionix Naos 7000 / Tecware 87 Key Mechanical

R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is online now  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:10 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.