System Specs add in. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Techist Forum Information > Forum Admin, Announcements & Feedback
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-14-2012, 03:19 PM   #1 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,279
Default System Specs add in.

I say we should have some form of system like TPU has to enter system specs that are easily accessible as hardly anybody puts specs in their sig anymore. For users that register for help they should be brought to a page to enter system specs so we can help them without waiting for hours on a reply to figure out what they are running. As I'm trying to help these people build rigs or troubleshoot it would make it a lot easier to just know right off the bat.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2012, 03:38 PM   #2 (permalink)
Ultra Techie
 
tj_extreme's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Pittsburgh, PA, USA.
Posts: 812
Default Re: System Specs add in.

I've said this before. I like the sig system spec thing that OCN has. Maybe we could have something similar for members in the 250+ posts section?
__________________

__________________
tj_extreme is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2012, 03:43 PM   #3 (permalink)
Lady Techie
 
Yami's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Posts: 7,772
Default Re: System Specs add in.

It's a rather bureaucratic turn but one I think that could be useful.
__________________
Desktop i5-4440 - ASRock Z77 Extreme4 - EVGA GTX970 - 4x4GB 1600MHz - Samsung 850 EVO 250GB - Be Silent Base 800 - 3TB+1TB+1TB+640GB
Laptop i7-3740QM @ 2.7GHz, 2x4GB 1600Mhz, GT640M, OCZ Agility 3 120GB
Smartphone Galaxy S7 Edge

LinkedIn Kiera Mitchell
Yami is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2012, 03:46 PM   #4 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: System Specs add in.

So let me see if I get this right.

You want something setup where people have to enter their system specs into text fields to register correct? So what if they don't know cause they are not tech savvy and are not looking to build but get help with Windows or infections, which have nothing at all to do with system specs. These people should suffer for what possibly reason?

We can add in as many fields to the user profile as wanted/needed. But that doesn't mean that they will be used properly. That also doesn't mean that we should single out some members cause they don't know that type of information.

Plus to add in the fact that new members cant have signature till they reach 40 posts where they can get a 2 line text based signature. So that is why they don't put them in there, cause they cant.

I cant justify neglecting some potential members cause some want people to enter specs of a system they are running. It is possible that it could be added to the User Profiles, but there is no way it will be enforced upon registration. Not everyone knows their system specs and not everyone that registers on T&C Forums is here for system building only.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2012, 03:51 PM   #5 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: System Specs add in.

Wouldn't this be an add-on, not necessarily a requirement? Like same with AIM, MSN, Skype, they don't HAVE to fill it in.
__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2012, 04:00 PM   #6 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,506
Default Re: System Specs add in.

Quote:
Originally Posted by KSoD View Post
I cant justify neglecting some potential members cause some want people to enter specs of a system they are running. It is possible that it could be added to the User Profiles, but there is no way it will be enforced upon registration. Not everyone knows their system specs and not everyone that registers on T&C Forums is here for system building only.
Don't make it enforced then if it doesn't have to be. Just make it an option in the screen that can be filled out.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2012, 04:15 PM   #7 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: System Specs add in.

You dont seem to understand, if we add it to the Registration, then it must be filled out in order to register. Those things like AIM and all that, those are just profile fields. They are not part of the Registration process. I know, I just went thru the registration process on our site the other day to test something out and then deleted that account.

So as I stated, it can be added to the profile fields, but it will not be part of the registration process. I am not going to lose members cause they dont know how to answer what GPU they have in their system.
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2012, 04:17 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
tj_extreme's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: Pittsburgh, PA, USA.
Posts: 812
Default Re: System Specs add in.

So, as a profile field, would you consider it?
__________________
tj_extreme is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2012, 04:26 PM   #9 (permalink)
Call me Mak or K
Mod Emeritus
 
KSoD's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: C:\
Posts: 35,647
Default Re: System Specs add in.

Yes I would, but as stated already, there is nothing enforcing the people to use it. So while it can be added, that doesnt resolve the issue that PP has to start with. Cause if it is there and not being used, then it is useless and right back where we started.

If it is going to be done, then it should be done right. If I can check to see if there are options to first have a drop down menu that they can select pre-built or self built and from there have optional text fields, that would be more worth it. Cause if they select pre-built just have a single filed for Make and Model or a field for each and then separate the self built fields. This way the machine can be known about up front.

Plus honestly it makes no sense to me. If they are here looking to build, then what difference does it make what they currently run? I mean depending on what aspect of the build we are talking about there might be a total system replacement which makes knowing the current system useless as they want to replace it.

So really I am kinda confused as to what the purpose of having system specs will truly do. I dont spend much time in that area. But last time I checked if I was building, I was not worried about what I was currently running as that was being replaced by a single part of whole unit. Making knowing what I am responding with completely and utterly useless. So can someone explain to me why knowing what they currently have helps?

Maybe for some of the hardware trouble shooting things. But not for building...
__________________
I do not accept support questions via EMail, PM, IM or my G+ page!

Phone: LG Optimus G Pro
Running: Stock JB from LG with Nova Launcher

KSoD is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2012, 04:43 PM   #10 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,506
Default Re: System Specs add in.

How about an add-on that can be applied to specific boards of the forum (i.e. troubleshooting etc.)? Can there be a form add-on in the New Thread screen that would have fields that could be filled out (but NOT required)?
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What are your system specs? beedubaya Monitors, Printers and Peripherals 1146 10-10-2017 03:03 AM
My new system specs Pywong New Systems | Building and Buying 3 08-25-2008 02:37 PM
System Specs drew33089 Off Topic Discussion 15 02-19-2005 06:34 AM
New System Specs Thresh Monitors, Printers and Peripherals 8 12-09-2004 09:41 AM
please system specs derrmc Microsoft Windows and Software 10 09-23-2004 05:51 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.