Macromedia Dreamweaver Image Issue - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Internet > Web Graphics and Design
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-22-2007, 08:47 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
westy159's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: United Kingdom
Posts: 182
Default Macromedia Dreamweaver Image Issue

You know when you insert an image to Word, it becomes a box that you cannot specifically place. In the picture toolbar you can select 'square' allowing you to place the image anywhere.

Im having this problem in Dreamweaver with an image without the option of making it 'square.'

I need to be able to place the image exactly where i want it :/

Thanks
__________________

westy159 is offline  
Old 11-22-2007, 08:18 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default Re: Macromedia Dreamweaver Image Issue

You'll need to edit the layout of the web page in order to get in where you want it. You can't just move it around like you can in Word.

I would suggest using Frontpage if you would like features more similar to Word.
__________________

turtile is offline  
Old 11-26-2007, 12:09 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 19
Default Re: Macromedia Dreamweaver Image Issue

I recommend you to use absolute positioning using css for this.
mbshinde78 is offline  
Old 11-26-2007, 01:01 AM   #4 (permalink)
 
zedman3d's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 2,852
Default Re: Macromedia Dreamweaver Image Issue

You can do what you want by placing the image in a layer, but these layers tend to end up in random spots in different browsers.
zedman3d is offline  
Old 12-02-2007, 05:32 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
westy159's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: United Kingdom
Posts: 182
Default Re: Macromedia Dreamweaver Image Issue

Thanks, ive got a work around now.
I hate Dreamweaver >__>
westy159 is offline  
Old 12-07-2007, 01:35 PM   #6 (permalink)
Graphic Designer
 
mssssee2's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Thessaloniki, Greece
Posts: 506
Send a message via MSN to mssssee2 Send a message via Yahoo to mssssee2
Default Re: Macromedia Dreamweaver Image Issue

I also would recommend using layers. You could use Frontpage or Sharepoint Designer as alternative cause it is rather easy.
__________________

__________________
Mike from Greece, 16

mssssee2 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
outlook 2003 issue grapeape Microsoft Windows and Software 3 09-25-2007 07:56 AM
iframe Background image restule Web Graphics and Design 2 08-31-2007 10:31 PM
Transfering hard drive image between laptops Razer Laptops and Notebooks 3 08-31-2007 01:17 PM
Added 1 Gig of Ram and CPU is SLOWER!? czarnybaran5150 New Systems | Building and Buying 0 08-07-2007 11:09 PM
Browser Resize image question Murdoc Programming 1 07-23-2007 03:22 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.