server question - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Internet > Computer Networking and Internet Hardware
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-09-2004, 05:22 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2
Default server question

Hello i've been set a university assignment where i have to cost 20 workstations, a file server and its backup. When costing the server i have noticed that most of the of the ready made servers all have a Pentium 4 processor.

It there a reason for this?

Also can someone tell me if i've got this right...

If i was to specify a full version of windows 2000 server with 25 clients i wouldn't need to cost any other software for the workstations and the operating software required for each workstation would be able to be installed via the server removing the need for a cd drive on each of the workstations.

If the above is not right could someone let me know what i would need to specify for operating software

Cheers Michael...
__________________

__________________
mikie7boy is offline  
Old 03-09-2004, 11:22 AM   #2 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default

Tell me exactly what Costing a server is please. The 25 client count, no, does not remove the need for a CD. The only way to do that would be to make an Image using Ghost, or you can set up a deploy package within the server to enable it to deploy that software and install it on the clients. Dont ask me how to do this though, I dont know. I just know you can.
__________________

__________________
Him is offline  
Old 03-10-2004, 03:21 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 109
Send a message via AIM to MinDFreeZ
Default

Ring... Ring... Hello .... ? ... ? Cost?..................... uh huh.. click
MinDFreeZ is offline  
Old 03-11-2004, 10:44 AM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
HoLoCroN's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Plant City, FL
Posts: 1,305
Default

What is the scope of the project? What is your goal when designing the network (What will it be for?) What are the cost constraints?

These few questions will determine what kind of hardware, software and time will be needed to complete the project.
__________________
HoLoCroN is offline  
Old 03-12-2004, 10:56 AM   #5 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default

Quote:
Originally posted by MinDFreeZ
Ring... Ring... Hello .... ? ... ? Cost?..................... uh huh.. click
What the crap are you talking about? Dont patronize me please, I dont know what Costing means and you dont have to give me crap for not knowing what it means.
__________________
Him is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.