Really slow connection - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Internet > Computer Networking and Internet Hardware
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-29-2009, 02:12 AM   #1 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,824
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Really slow connection

I've just setup a new server, and for some reason it's internet connection is SLOW.

If I do a speedtest.net test on it I get something like 2megs up and down, as opposed to another computer on the same network segment which gets 50megs up and 12 down. I get a 180mS latencty, instead of a 30mS.

The firewall is disabled, the latest drivers/systemupdates/servicepacks are installed. What's going on?

edit: in speedtest it also shows the little 'man' icon in the wrong spot, puts it right in the middle of australia. AND it shows the wrong recommended server. The recommended server should be in perth, less than 50 Km's away, yet it picks Adelaide, which is like over 2,000Km away.
__________________

__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is online now  
Old 05-29-2009, 10:21 AM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 127
Default Re: Really slow connection

i would look at the network first, dose the network have vlan's ? Is the network using QoS...
try pluging in a diffrent pc and see how it reacts.
__________________

__________________
bob442 is offline  
Old 05-30-2009, 12:31 AM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,824
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: Really slow connection

Did some more testing, turns out it was the IP Address. I had set it up on the proxy server to get full access, but for some reason it was being slowed somwhere along the line.

So I added a username/password for the proxy, logged in on the troubled server and presto! Everything worked fine.
I still have no idea why the problem was happening in the first place, probably bound to be a little setting I missed somewhere...
__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is online now  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Internet connection sharing behind a router KSoD Computer Networking and Internet Hardware 8 03-01-2016 10:32 AM
Slow Internet Connection Speed -- Wireless Network Card? fin7710 Computer Networking and Internet Hardware 2 11-13-2008 08:44 AM
my connection is really slow invisible_wall Computer Networking and Internet Hardware 9 10-14-2008 06:02 AM
Dropping internet connection and slow speeds benjpe88 Computer Networking and Internet Hardware 0 07-04-2008 05:26 PM
new log 05/13 generalaxes HijackThis Logs (finished) 26 06-05-2008 08:43 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.