I can not access our work’s website from work - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Internet > Computer Networking and Internet Hardware
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-17-2010, 02:53 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 229
Default I can not access our work’s website from work

Hi

At work I have got a windows 2003 server (Active Directory environment with Exchange) and 10 clients with XP OS, Server 2003 acting as internal DNS

They are connected to a snap gear router which is connected to an ADSL modem.

We have got a work’s website suppose it is called: Works.org.nl which is hosted with external provider I cannot access our work’s website Works.org.nl from any PC at work but I have got no problem to access any other websites.

From work when I ping the our work website Works.org.nl it times out but it gives me this ip address 234.56.79.104 ,,,,,,,,,,not the real ip address please pay attention to last octet

From home when I ping our work website Works.org.nl it does not time out (means there is a reply) but it gives me this ip address 234.56.79.20,,,,,,,, not the real ip address only last octet is different comparing to ip address at work.

From home I have got no problem to access our work’s website Works.org.nl


1- What I did I put the IP address I got when I ping from home in the address bar of our work computer, it didn't work

2- I cleaned DNS cache by applying below

ipconfig /flushdns
net stop dnscache
net start dnscache

Any other thought what else should I try ?

Thanks
__________________

__________________
zillah is offline  
Old 03-17-2010, 03:48 PM   #2 (permalink)
It's all just 1s and 0s
 
office politics's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: in the lab
Posts: 6,555
Send a message via MSN to office politics
Default Re: I can not access our work’s website from work

your internal dns may have the address cached as well. AD DNS console has a right click option to clear the server cache.

as a workaround you could add a entry to a workstation's hosts file.

you any need to check for any static entries in the internal dns. unlikely though as its hosted externally.
__________________

office politics is offline  
Old 03-17-2010, 04:00 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 229
Default Re: I can not access our work’s website from work

Quote:
AD DNS console has a right click option to clear the server cache.
On server I did clear that by doing this Administrive tools -- > DNS --> Right click clear cache,,,,,but still no joy.

or as explained in Figure C in the link below

http://articles.techrepublic.com.com...1-5091116.html
__________________
zillah is offline  
Old 03-18-2010, 11:23 AM   #4 (permalink)
It's all just 1s and 0s
 
office politics's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: in the lab
Posts: 6,555
Send a message via MSN to office politics
Default Re: I can not access our work’s website from work

is the problem that dns is resolving the wrong ip? if so, I'd prolly contact the ISP and say your dns resolves to x address and my other isp service resolves y address.
office politics is offline  
Old 03-18-2010, 01:08 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
CntdwnToExtn's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Parents Basement...Still
Posts: 1,746
Send a message via MSN to CntdwnToExtn
Default Re: I can not access our work’s website from work

Is the website the same as your internal domain?
If so, add an A record "www" as a host name and the sites IP address to your internal DNS entries.
__________________
[110.7896] Getting up from chair
[112.8798] Walking to fridge
[118.5234] Opening Fridge
[119.1439] CntdwnToExtn panic - no beer: Fridge empty!


CntdwnToExtn is offline  
Old 03-18-2010, 04:07 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 229
Default Re: I can not access our work’s website from work

Quote:
Is the website the same as your internal domain?
I did not gt that ,,,,,but our domain name is : works.LOCAL and webiste is www.works.org.nl

Quote:
If so, add an A record "www" as a host name and the sites IP address to your internal DNS entries.
Please see the snap shot below I did add www that is associated with 192.168.0.50 (server ip address) the entry before the last one in the table
http://i41.tinypic.com/23jk3yb.jpg

But it did not work .

What I did I removed only the last entry from the table which is : www associtaed with publich ip address (I beileved ISP DNS), still no joy.
__________________
zillah is offline  
Old 03-18-2010, 04:11 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 229
Default Re: I can not access our work’s website from work

Quote:
is the problem that dns is resolving the wrong ip?
I think this is the problem

Quote:
if so, I'd prolly contact the ISP and say your dns resolves to x address and my other isp service resolves y address.
I though that the problem within DNS for our Active Directory.
__________________
zillah is offline  
Old 03-18-2010, 05:09 PM   #8 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 229
Default Re: I can not access our work’s website from work

Hi

More details to what I had done

Under "Forward Lookup Zone" there are three subzones:

msdcs.works.local

works.local

works.org.nl

First I added www that is associated with 192.168.0.50 (before the last one in the table) under "works.org.nl" subzone as in the figure below:
http://i44.tinypic.com/oh8ikk.jpg



Then I removed only entry for www that was associated with ISP DNS (i.e. public ip address last one in the table) from that subzone ,as depicted in the snap shot below
http://i39.tinypic.com/r09w68.jpg
__________________
zillah is offline  
Old 03-18-2010, 05:20 PM   #9 (permalink)
It's all just 1s and 0s
 
office politics's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: in the lab
Posts: 6,555
Send a message via MSN to office politics
Default Re: I can not access our work’s website from work

they have a internal zone for a server hosted by a 3rd party? this is not best practice.

can the web host control this zone? dns transfer?
office politics is offline  
Old 03-19-2010, 08:08 AM   #10 (permalink)
Monster Techie
 
CntdwnToExtn's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Parents Basement...Still
Posts: 1,746
Send a message via MSN to CntdwnToExtn
Default Re: I can not access our work’s website from work

Why is there an internal IP 192.x.x.x listed as 'www' if your page is hosted externally?
__________________

__________________
[110.7896] Getting up from chair
[112.8798] Walking to fridge
[118.5234] Opening Fridge
[119.1439] CntdwnToExtn panic - no beer: Fridge empty!


CntdwnToExtn is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Giveaway of the Day - WebSite X5 Smart 7 Osiris Tips, Tricks & Tutorials 0 06-24-2009 07:05 AM
Website Optimization: Page Speed For Firebug Osiris Tips, Tricks & Tutorials 0 06-05-2009 07:11 AM
Google Flagging Every Website As Malware Osiris Internet Software and Browsers 0 01-31-2009 10:33 AM
Malware authors play Mario on Daily Mail website Osiris Viruses, Spyware and Malware 0 12-02-2008 08:14 PM
Wireless Access Point Issue didi Computer Networking and Internet Hardware 2 01-21-2008 07:23 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.