How to get an ethernet conn. to room without router? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Internet > Computer Networking and Internet Hardware
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-03-2018, 02:40 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2018
Location: UK
Posts: 1
Default How to get an ethernet conn. to room without router?

Hi

I have internet. I have a router from the ISP which is downstairs. I have a TV set-top box which requires an ethernet connection.

Is my only method to run an ethernet cable from the downstairs router up through the ceiling, into upstairs bedroom?

Or is there a more practical way?

Thx
__________________

__________________
Jaydon is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2018, 08:45 AM   #2 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 29,669
Default Re: How to get an ethernet conn. to room without router?

If you want hard wire instead of wireless then yes, that's how you'll need to do it.

I need cable upstairs too and in the same predicament.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2018, 09:16 AM   #3 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,757
Default Re: How to get an ethernet conn. to room without router?

That would be the best way. You can also try an Ethernet Powerline Adapter.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Google Pixel XL


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2018, 12:57 PM   #4 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 29,669
Default Re: How to get an ethernet conn. to room without router?

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
That would be the best way. You can also try an Ethernet Powerline Adapter.
These still blow, hard.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
In and out internet conn. Please Help bomt697 Computer Networking and Internet Hardware 1 07-11-2009 02:25 PM
Dell Desktop. Belkin USB Wireless. Linksys Router. Random Conn Loss. Jayce Computer Networking and Internet Hardware 0 01-17-2008 09:13 AM
wireless conn w/o host mystikast Computer Networking and Internet Hardware 1 08-23-2006 11:33 AM
Antec Performance TX640B system panel and Asus P5WD2 Premium System 20 pin panel conn dandivine New Systems | Building and Buying 7 10-24-2005 12:31 AM
Can i have 2pc's that are networked both runnin off my aol bb conn at same time? Paultheend Computer Networking and Internet Hardware 8 02-08-2004 04:07 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.