Help Connecting New Computer to Network - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Internet > Computer Networking and Internet Hardware
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-11-2008, 08:01 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1
Default Help Connecting New Computer to Network

Hello, I just recently got a new computer. I'm trying to connect it to the internet by plugging it to an ethernet port in the back of my wireless router. The wireless router acts as a hub for the other computers, and I am typing from one that is plugged into it. The wireless router is plugged into my cable modem for internet.

Cable Modem - Motorola SB5100 Surfboard Cable Modem

Router - Linksys Wireless-G
__________________

erthos is offline  
Old 01-11-2008, 09:15 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Nov 2007
Location: Null
Posts: 300
Default Re: Help Connecting New Computer to Network

I'd be glad to help. But what is the problem you need help with?
__________________

__________________

Rig:
LONG VERSION:
eMachines T5062
Single-core AMD Athlon 64 3800+ (UC'd to 1.06 GHZ)
256MB 667MHz DDR2 - Nvidia GeForce 6150SE (integrated)
20GB 4800rpm IDE - Eight channel (7.1) Audio
Windows ME... and Playing Crysis at 1 fps

SHORT VERSION:
Hard-Core
mcovalt is offline  
Old 01-12-2008, 10:22 AM   #3 (permalink)
Repeat Offender
 
superdave1984's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: South Fulton, TN
Posts: 1,980
Default Re: Help Connecting New Computer to Network

Open a command prompt and type (without the quotes) "ipconfig /all" and hit enter to see if you get an IP address. If it is all zeros or is 169.xxx.xxx.xxx then you have a possible configuration issue. If it has a similar IP address to your other computers then we go a different direction. Right click your network connection and select properties. Then scroll down to TCP/IP and double click it. Be sure that it is set to automatically get IP address and DNS information. Also righ click my computer, select manage. Double click services and applications, then services. Scroll to DHCP client and see if it is set to sutomatic and that it is started. Be sure your firewall isn't blocking you and be sure you have enough IP addresses allocated for your network.
__________________
Change the world. Of one person. Today.

If your equation requires either a complex combination of variables to get the desired result OR you can't seem to get the result regardless of the variables....it ain't your variables, it's your constant.
superdave1984 is offline  
Old 01-13-2008, 01:26 AM   #4 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Kentucky
Posts: 36,817
Send a message via ICQ to Osiris Send a message via AIM to Osiris Send a message via MSN to Osiris Send a message via Yahoo to Osiris
Default Re: Help Connecting New Computer to Network

so you cant connect to it?
__________________
Osiris is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
connecting two computers Jamie-Kane Computer Networking and Internet Hardware 7 10-18-2007 08:50 PM
Permission issue with network shares Gavin Vickery Computer Networking and Internet Hardware 1 09-13-2007 10:12 PM
Internet Browsers connecting but not computer programs.... alando43 Computer Networking and Internet Hardware 0 06-10-2007 11:10 PM
A Computer Building Guide.....by Elbatrop1 Elbatrop1 System Upgrades 31 04-07-2007 08:26 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.