DHCP returning wrong IP - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Internet > Computer Networking and Internet Hardware
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 02-09-2008, 07:52 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2
Default DHCP returning wrong IP

Hi
Router SpeedStream 6520 (WPA PSK/TKIP)
Router's IP and Gateway 192.168.2.1
With DHCP enabled, Wireless picks up a gateway 192.168.123.254 and a Dynamic IP 192.168.123.187.
Did Flush DNS, ipconfig /release and renew, same thing
Did Safe Mode with networking, same thing
Even did a reboot to factory setting on the router, same thing
Run "NetStumbler" only my SSID is reported

Any suggestions would be very appreciated

Thank you
__________________

__________________
Thynker is offline  
Old 02-09-2008, 08:05 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Ethereal_Dragon's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: USA
Posts: 3,755
Send a message via AIM to Ethereal_Dragon Send a message via Yahoo to Ethereal_Dragon
Default Re: DHCP returning wrong IP

If that is what you are getting, then I would suspect you are not connecting to the correct router. Try changing the SSID, and connecting again. If you are STILL getting that wierd issue, try connecting it directly to the router. If at that point you are STILL getting strange DHCP addresses, then try to update the router's firmware. If after THAT it continues, time to RMA the router if you can, or get a new one.
__________________
Gaming Laptop: - ASUS K501LX-EB71 - Stock (Wife's) - Gateway P-6860FX - Stock (Mine)
General Laptop: - Sony Vaio SVE141D1L - Stock (Mine)
Gaming Rig: BACK ONLINE!! ASUS Z87-PRO (V EDITION), Intel Core i5-4590 Haswell (Stock Cooling), HyperX FURY 8GB DDR3 1866,
XFX Radeon HD 4870, SILVERSTONE DA700, Samsung 840 500Gig SSD MZ-7TD500BW, 3x WD20EARS 2 TB Green,
ASUS DRW-2014L1T (DVD), LG WH14NS40 (Blu Ray), Dell 2709W, Sony SDM-HS95P, Windows 10 Pro
The NAS Box: OFFLINE D-Link DNS-323, 0.1RC3 Alt-F firmware, 2x 7200.14 ST3000DM001 3TB EXT4 - NO RAID - 6 TB
Home Server: BUILD LOG!! - Supermicro SC826TQ-R800LPB chassis, X8DTN+, Dual Xeon E5620 (Stock),
4x Nanya NT4GC72B4NA1NL-CG (24GB Reg ECC DDR3), 12x MICRON MT36JSZF51272PZ-1G4G1FG (48GB Reg ECC DDR3), (72GB total memory)
2x OCZ Agility (60GB) (OS & Backup), 6x WD40EFRX (4TB) in RaidZ2 (14.3 TB usable), 2x Q Series HDTS225XZSTA (256GB) ZIL & L2ARC mirrored

Ethereal_Dragon is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Keyboard in wrong format Yek Hardware Repairs and Troubleshooting 9 02-04-2008 12:34 PM
DHCP Problem with windows SBS2003 server linux1880 Computer Networking and Internet Hardware 1 01-26-2008 06:41 PM
Whats wrong? <[MaTT]> Hardware Repairs and Troubleshooting 12 12-23-2007 11:40 AM
Wireless router and DHCP problems Screamsalvation Computer Networking and Internet Hardware 6 10-28-2007 01:21 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.