Help with Dial-Up. - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Software > Linux and Open Source
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-13-2005, 05:14 PM   #11 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 222
Send a message via AIM to Alex4R Send a message via Yahoo to Alex4R
Default

I setup alex4r as a user, but I tried it as root anyways and I've got the same problem. Back to google with my error!

Thanks horndude for helping, you rock!
__________________

Alex4R is offline  
Old 04-13-2005, 05:44 PM   #12 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 2,538
Default

hey, while your looking, find out what version of the ppp package ubuntu uses, then track down itts source code and have a look at its docs, there may be a copy on your system in /usr/doc as well, not sure how detailed it will be

I think the pppd daemon is taking over the connection like its supposed to but then terminating cause its not happy about something, from what ive found searching other forums this issue has been happening to quite a few ubuntu users.It may very well be DNS related, im still looking for answers and running out of places to look LOL
__________________

__________________
horndude is offline  
Old 04-13-2005, 05:46 PM   #13 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 222
Send a message via AIM to Alex4R Send a message via Yahoo to Alex4R
Default

It is version 2.4.2, yeah I wore google out on this one, haha.
Alex4R is offline  
Old 04-14-2005, 07:19 PM   #14 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 222
Send a message via AIM to Alex4R Send a message via Yahoo to Alex4R
Default

Okay, here is the latest. I reinstalled Ubuntu, because for some odd reason it helps sometimes. Now I made my connection the same as before (except I am using CHAP authentication, because thats what PeoplePC requires). I also added 'CONNECT' before '/d/c' so now CHAT reads 'CONNECT /d/c' and this seemed to fix the timeout problem. It seems like it has connected, but now I get this error:

alarm
Failed.
Alex4R is offline  
Old 04-14-2005, 07:24 PM   #15 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 2,538
Default

im still clueless, never had this many problems with dialup before, although Ive had my share of issues with it

temporarily, you may want to use somekind of generic dialer with a log, like wvdial for example so you can see whats happening, Id do this as a last resort, with something like ubuntu this will be an additional headache

also check the syslog and maybe even dmesg, there may be log activity of whats going on here too, you may be able to run your current dialer in console mode as well and maybe see some debugging info on it
__________________

__________________
horndude is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.