Modem \ Router issue - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Techist Forum Information > New Member Introductions
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-07-2014, 03:01 PM   #1 (permalink)
Virgin Techie
 
Join Date: Oct 2014
Location: Virginia
Posts: 0
Default Modem \ Router issue

Hey guys, so I just posted an earlier thread introducing myself. I thought I would try this and see if I could come up with any help.

I have a Motorola surfboard 6141 modem(which I purchased myself.. tired of renting one from the devil himself...comcast) and belkin N450 WIFI router. Been having some issues with the router lately, but am always able to get it back up and running. However, last night sometime, it shut off. I wake up and have a solid amber light on my router. Normally I am able to power cycle everything and the router will come back online with the modem however, not today. I reset everything multiple times, with no success. Reset the router with its reset button and my computer reads that its been reset and sends me back to the initial setup...http://router, but that's as far it gets. The router is not receiving a signal from the modem. So, the setup never gets me passed connecting to the network. So, I can't manipulate the router in any fashion. Copying the MAC address ect. So, I tested the modem and plugged directly into my PC... no issue there. I even have a plug and play switch I plugged into the modem and connected my PC in to the switch... no problem there either.

I thought maybe my router was just dead so, I said screw it and bought another one to try. The same issue happens. For one reason or another, the cable modem works fine when I plug the switch or the PC directly into it, but it will no longer send a signal to any router....That is the issue I am trying fix...Any help would greatly be appreciated..

Thanks..
Louis
__________________

Knightrod25 is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2014, 03:23 PM   #2 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,507
Default Re: Modem \ Router issue

Did you buy another Belkin router? If so..

https://belkininternationalinc.statuspage.io/

It's a global issue with Belkin's today apparently - no internet connectivity due to a DNS issue with their firmware phoning home it seems.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now   Reply With Quote
Old 10-07-2014, 03:24 PM   #3 (permalink)
Virgin Techie
 
Join Date: Oct 2014
Location: Virginia
Posts: 0
Default Re: Modem \ Router issue

I wish it were that simple, but I did not buy another Belkin router. I bought a Linksys.
Knightrod25 is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2014, 03:27 PM   #4 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,507
Default Re: Modem \ Router issue

If you bought another router, then it should be fine.

Are you using the same ethernet cable that's going from Modem->Router as you are to test from Modem->PC ?
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is online now   Reply With Quote
Old 10-07-2014, 03:37 PM   #5 (permalink)
Virgin Techie
 
Join Date: Oct 2014
Location: Virginia
Posts: 0
Default Re: Modem \ Router issue

Yes. Same cable. I went to the link you sent and changed the settings on my computer as they said, but still the same thing. Solid amber light on the router. The new router does the same thing.
Knightrod25 is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
modem, routers

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Power Cycling - Router/Modem, or Modem/Router? Jayce Computer Networking and Internet Hardware 1 08-17-2011 10:53 PM
Advice needed! Cable modem or combined modem/router? conrad_chaffee Computer Networking and Internet Hardware 3 10-29-2009 01:15 AM
Modem - Router - Comp Router Can't Find Modem kahlos Computer Networking and Internet Hardware 4 01-07-2006 07:53 AM
Modem/Computer=Connection+Internet..Modem/Router/Computer=Connection/ NO INTERNET KodokunoTenshi Computer Networking and Internet Hardware 9 08-27-2005 10:46 AM
modem,modem & modem........... micheal Monitors, Printers and Peripherals 7 06-16-2005 01:58 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.