Hi everyone I need help - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Techist Forum Information > New Member Introductions
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-22-2012, 08:07 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2012
Location: Usa
Posts: 2
Default Hi everyone I need help

Hello guys i just bought the tower today HP it's system processor is 3.5 and 10 gb of ram I had windows 8 was awesome everything was good then I downloaded java to play a game I. Wanted to play and winrar there not viruses because I scanned my whole cp with norton anyways I've tried any possible way to fix this reset cp system restore delete history everything... Reset modem everytime since an hour ago it says page can't be displayed and I still am connected because my Skype works on here what the heck please some one help I just got this today and can't even use it :/
__________________

Shaneischill is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 10:59 AM   #2 (permalink)
Seg Fault'n
 
Join Date: Jul 2005
Location: The dried husk where America came from
Posts: 5,801
Default Re: Hi everyone I need help

Welcome to the forums.

This section is for people to introduce themselves, I noticed that you have posted another thread and have moved it to the most appropriate section.
__________________

__________________


There are in order of increasing severity: lies, darn lies, statistics, and computer benchmarks. - diskinfo man page
"Get your money and let's go to court!" - Craig Mudie, MS
kmote is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 01:31 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2012
Location: united states
Posts: 18
Default

Hi, try going to add and, remove programs remove all the programs that did this
then go to java .com and, down load java from the site and, before you down load java and after you remove programs do a disk clean up hope this helps it did for me bye.

It's a known fact that 10 gbs of ram could be a problem one is that any program and game out there does not require anything over 1gbs to 8gbs and let me tell you somthing if I could its all up to how you set up your computer I am still running 512mbs of ram and, my computer boots up in 25 seconds my computer is super fast of course I am a computer programmer to. Try getting a computer magazine at drug store or walmart it will show you how to set up your computer. hope this helps.
411 tech king is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 05:07 PM   #4 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,509
Default Re: Hi everyone I need help

Quote:
Originally Posted by 411 tech king View Post
It's a known fact that 10 gbs of ram could be a problem one is that any program and game out there does not require anything over 1gbs to 8gbs and let me tell you somthing if I could its all up to how you set up your computer I am still running 512mbs of ram and, my computer boots up in 25 seconds my computer is super fast of course I am a computer programmer to. Try getting a computer magazine at drug store or walmart it will show you how to set up your computer. hope this helps.
Highly debatable. Not sure how you got the "known fact" that 10GB of RAM is a problem.

If you multitask a great deal, run programs that render images, etc., ample amount of RAM is pretty much a necessity.

For Win7/Win8 nowadays, 512MB of RAM is not going to cut it for the most part, just because of the OS itself. If you're running a very streamlined version of XP or a Linux distro, then yes, 512MB would be alright.

Also, most computer magazines are quite biased in certain ways, because they get funding from certain companies for adspace and mentions in the magazine.

I'm also a CS major (in progress); but just because somebody can program, doesn't mean they always know the best for a computer. I know a lot of CS and even Electronic Engineer majors who don't know as much as me about computers, just for the fact that I've been working in IT / computer repair related jobs since high school.
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.