brand new - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Techist Forum Information > New Member Introductions
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 07-30-2004, 12:56 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
Join Date: Jul 2004
Posts: 25
Default brand new

Hi there, i'm brand new to this forum..
I'm having major problems with my comp. can anyone help me figure out the problem?
O.k here it is...
... I have a hp pavilion 7950 CPU. we just loaded windows XP on it. ok so...when i turn on the computer it takes about 3 minutes and 25 sec. for the icons to show up. and about another 25 sec. for the computer be ready to use. it loads pretty slow. we have McaFee to help alert us of trojans and all that. we get almost non stop pop-ups. i do disk disfragment at least once a month. Can it be that my hard drive is about to crash? or that my processor is a bit fried??

So can any one help me????
By the way.. if this doesn't sound like a 15 year old or higher is because i'm not. i'm only twelve and needs major help.

thank you,

u8mypaygoo is offline  
Old 07-30-2004, 03:48 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
Dave's Avatar
Join Date: Mar 2002
Location: "Almost Heaven" USA
Posts: 4,866
Send a message via AIM to Dave Send a message via Yahoo to Dave

Welcome to Tech-Forums, u8mypaygoo!

You may want to edit this post for just an introduction, and then make another post in the appropriate forum for your computer problems. It will probably get more answers that way.

Also, in your question post you'll need to provide as much information about your computer as possible. It may be that XP is using more resources than your computer has. Good luck!


Dave is offline  
Old 07-30-2004, 08:40 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: May 2004
Posts: 826


AMD Athlon 64x2 4000+
2GB Kingston DDRII667Mhz
MSI 256MB GeForce8500GT
Western Digital 160GB SATAII HDD
Maxtor 80GB 8M ATA133 HDD
17" Samsung 793Dfx Monitor
Win XP Pro
didi is offline  
Old 08-02-2004, 03:19 AM   #4 (permalink)
True Techie
Join Date: Jan 2004
Posts: 164

welcome to TF !
\"you cant hold a good techie down\"
petogaz is offline  
Old 08-02-2004, 07:54 AM   #5 (permalink)
True Techie
Join Date: Feb 2004
Posts: 185

Welcome to TF!

Sounds like you have a lot of Spyware, get Ad-aware or Spybot from (both are free). After you install them check for updates then run them. If problem persists, try start|run|msconfig, once there go to start up tab and disable everything that is not related to windows and your peripherals.
\"The surest way to corrupt a youth is to instruct him to hold in higher esteem those who think alike than those who think differently.\" Friedrich Nietzsche
cajun33 is offline  
Closed Thread

« Hi | Hola Senors »
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:29 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.