WTF: Is this correct what I'm seeing hear with PIA.com .. - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Security | Computer, Devices, Software and Systems > General Security Topics
Click Here to Login
Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-10-2016, 10:33 PM   #1 (permalink)
The Residential Loon
 
Spud1200's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: England, UK
Posts: 2,053
Exclamation WTF: Is this correct what I'm seeing hear with PIA.com ..

I've been doing a load of research and am I correct in think PIA.com uses Black listed IP addresses. Hence thatís the god damn reason I cant torrent. I've been at this for two days solid and my *** is killing me from being so numb. I can't get the torrent service up and running threw the Netherlands, Denmark or France.

I've been reading they use different ranges of IP Addresses and their are entire lists of them being blocked.

PIA and TORGuard dealing with the fallout of blocking IP Address Ranges from Companys like NetFlix ECT:

So basically I can't torrent at all with PIA from what I can tell.
__________________

Spud1200 is online now   Reply With Quote
Old 03-10-2016, 10:49 PM   #2 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,479
Default Re: WTF: Is this correct what I'm seeing hear with PIA.com ..

Never had issues using PIA with any tracker.

Media companies like Netflix and some sites, will look for known VPN IP ranges.
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2016, 02:18 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
fiberjames's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: usa
Posts: 23
Default Re: WTF: Is this correct what I'm seeing hear with PIA.com ..

I don't use PIA.com at all.
fiberjames is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2016, 06:13 AM   #4 (permalink)
Lady Techie
 
Yami's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Posts: 7,761
Default Re: WTF: Is this correct what I'm seeing hear with PIA.com ..

Quote:
Originally Posted by fiberjames View Post
I don't use PIA.com at all.
...then why respond :P
__________________
Desktop i5-4440 - ASRock Z77 Extreme4 - EVGA GTX970 - 4x4GB 1600MHz - Samsung 850 EVO 250GB - Be Silent Base 800 - 3TB+1TB+1TB+640GB
Laptop i7-3740QM @ 2.7GHz, 2x4GB 1600Mhz, GT640M, OCZ Agility 3 120GB
Smartphone Galaxy S7 Edge

LinkedIn Kiera Mitchell
Yami is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2016, 12:26 PM   #5 (permalink)
The Residential Loon
 
Spud1200's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: England, UK
Posts: 2,053
Default Re: WTF: Is this correct what I'm seeing hear with PIA.com ..

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
Never had issues using PIA with any tracker.

Media companies like Netflix and some sites, will look for known VPN IP ranges.
I'm using Linux MInt 17.1 Cinnamon 64 BIt. Could you advise carnage on what I'm doing wrong. I know your a windows Guru but I'm stumped on this. I've been at it for two solid day now going in too three and I think Its ether the IP Addresses or the Trackers.
Spud1200 is online now   Reply With Quote
Old 03-11-2016, 12:30 PM   #6 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,479
Default Re: WTF: Is this correct what I'm seeing hear with PIA.com ..

There's nothing really I've configured with PIA. I ran with the defaults, and when I want to use it, I just right click the icon -> Connect and let it auto connect to a region near me (so I still have decent speed).
__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2016, 12:42 PM   #7 (permalink)
The Residential Loon
 
Spud1200's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: England, UK
Posts: 2,053
Default Re: WTF: Is this correct what I'm seeing hear with PIA.com ..

Quote:
Originally Posted by carnageX View Post
There's nothing really I've configured with PIA. I ran with the defaults, and when I want to use it, I just right click the icon -> Connect and let it auto connect to a region near me (so I still have decent speed).
My entire connection is dropping. I'm able to connect fine threw the Servers ECT: anywhere in the world and browse as I should and can but as soon as I load up any torrent software and I'm presuming something to do with the IP addresses or Trackers, mabie a internal configuration issue on my end with my system. My whole internet connection is dropping and then I cant even browse the internet.

I found a web site called spamhaus project and thus I was given a list of banned IP address ranges from them. I presuming spammers have used PIA to do some sort of spamming and thatís why Its being blocked.

I'm having to reset my connection, set it back up again. I posted on the Linux Mint Forums but didn't get a response back. Maybe this a problem for a lot of people I'm not sure but their is an article on PIA.com Forums about this and their have been a lot of people who have had the same issue.

https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=47&t=218253&sid=953428a13abba7486a 6f4a139fc63751

This is the guide I followed the other night for Mint 64 Bit to set up and install the Open VPN Software.

https://www.privateinternetaccess.com/forum/discussion/18003/openvpn-step-by-step-setups-for-various-debian-based-linux-oss-with-videos-ubuntu-mint-debian

This is a main article on PIA Forums.

https://www.privateinternetaccess.com/forum/discussion/2256/vpn-disconnects-whenever-i-start-torrenting

I'm really stuck with this issue.
Spud1200 is online now   Reply With Quote
Old 03-11-2016, 01:43 PM   #8 (permalink)
Private Joker
 
carnageX's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: South Dakota
Posts: 24,479
Default Re: WTF: Is this correct what I'm seeing hear with PIA.com ..

Have you tried the several suggestions in the comments of the last link you posted?
__________________

__________________
Laptop: MSI GT70 2OC-059us | i7-4700MQ | 16GB | GTX 770m | 500GB SSD / 750GB HDD | 17.3" | Win10 Pro
Desktop: 4690k | 12GB g.Skill RipJaws | GTX 970 | 520hx | Z87X-UD4H | Corsair Vengeance C70 | Corsair H110 | Acer 25" | Acer 22" | Win10
Mobile: Samsung Galaxy Note 5


If I help you, or you just like what I said, rep me by clicking the under my post
carnageX is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Setting PIA (Private Internet Access) under Mint 32 Bit Cinnimon. Spud1200 Linux and Open Source 3 02-13-2016 09:14 PM
PIA chara33 Microsoft Windows and Software 5 01-09-2016 01:25 AM
PIA question chara33 Microsoft Windows and Software 14 09-09-2015 04:59 PM
i can hear you,but you cant hear me roaddogg Computer Audio and Multimedia 0 01-03-2006 08:29 PM
user on 2000 not seeing network can on other machines tkras Microsoft Windows and Software 0 08-11-2003 11:26 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.