Installing old games on win XP - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Gaming > PC Gaming
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-17-2004, 03:55 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 23
Send a message via AIM to mazer3800
Default Installing old games on win XP

I've got command and conquer red alert and i'd really like to install it on my new computer which has windows xp. When installing I get the error message "Windows 5.1 is currently running. This version of Red Alert if a windows 95 only product"

I was wondering if there is anyway to tweak it so I can get my game running.
__________________

__________________
mazer3800 is offline  
Old 08-17-2004, 03:56 AM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: May 2004
Location: Oklahoma
Posts: 5,282
Send a message via AIM to beedubaya
Default

Use the Program Compatability Wizard in your Accessories menu to fool the program into thinking it has Windows 95.
__________________

__________________
beedubaya is offline  
Old 08-17-2004, 08:29 AM   #3 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

On my XP Red Alert1 does run very well...
With Command & Conquer I had to edit the conquer.ini file to match my soundcard. btw the compatibility wizard does not work with me, I tried to run Warzone2100 on XP with compatibility wizard, but it doesn't run, so I don't think it will help for C&C either. You better install Windows98 and make a dual boot
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 08-18-2004, 02:09 PM   #4 (permalink)
ICS
True Techie
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 229
Send a message via AIM to ICS
Default

total annihilation doesnt work
__________________
AMD 64-Bit 3000+ @ 2.4 skt939
1GB PDR Patriot PC4200 Ram @ DDR535 Dual Channel
*STOCK CPU FAN* + *STOCK VOCORE*
ASUS A8N SLI Deluxe
X2 Chaintech 6600GT SLI (550/1200)
WD Raptor EP (4.5ms seek)
NEC Dual Format DVD-RW +/-
Thermaltake Tsunami
OS: Windows XP Pro v.SP2
ICS is offline  
Old 08-18-2004, 05:22 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 23
Send a message via AIM to mazer3800
Default

Well I used the compatibility wizard and it installed, but it doesn't run....I guess thats a step in the right direction.

When running it I get the error message "The procedure entry point SMapLS_IP_EBP_12 could not be located in the dynamic link library KERNAL32.dll"

Can anyone make any sense of this message, maybe I can edit the conquer.ini file???
__________________
mazer3800 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.