Virgin Media testing 1.5Gbps internet for lucky Londonites - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Techist Forum Information > News > The Net
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-26-2011, 08:32 PM   #1 (permalink)
Destroyer of headlines
 
Megatron's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Headlines
Posts: 629
Default Virgin Media testing 1.5Gbps internet for lucky Londonites

Quote:
Jealous of Comcast customers with their 105Mbps cable hook ups or those lucky residents of the Kansas cities relishing in Google's 1Gbps service? Well add Londonites to the list of people that drive you to indulging in one of the seven deadly sins. Virgin Media has finally started testing its DOCSIS2-powered 1.5Gbps network in the heart of merry ol' England. Right now it's being enjoyed by a group of test sites around Old Street that also get a 150Mbps upload connection. Virgin claims it's the fastest broadband in the world, which may be true if you're not counting lab experiments. The really good news is that it's based on the same tech already delivering 100Mbps to residents across the country so, if the trial goes well, it should be trivial to deliver these mind numbing speeds to the rest of its customers. PR after the break.
Source
__________________

Megatron is offline  
Old 07-26-2011, 09:26 PM   #2 (permalink)
Lady Techie
 
Yami's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Posts: 7,774
Default Re: Virgin Media testing 1.5Gbps internet for lucky Londonites

What's interesting is that this will saturate standard ethernet on both PCs and routers (and switches), since barely anything has more than 1Gb Ether. And also, since it's 187.5MB/s you'll need a decent SSD to actually have a good enough write speed to download at the full speed (assuming that you could anyway).
__________________

__________________
Desktop i5-4440 - ASRock Z77 Extreme4 - EVGA GTX970 - 4x4GB 1600MHz - Samsung 850 EVO 250GB - Be Silent Base 800 - 3TB+1TB+1TB+640GB
Laptop i7-3740QM @ 2.7GHz, 2x4GB 1600Mhz, GT640M, OCZ Agility 3 120GB
Smartphone Galaxy S7 Edge

LinkedIn Kiera Mitchell
Yami is offline  
Old 07-26-2011, 09:52 PM   #3 (permalink)
 
patonb's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: In Gov't Regulated Cubical
Posts: 9,745
Default Re: Virgin Media testing 1.5Gbps internet for lucky Londonites

Bullocks... In Canada it seems our lines are frozen or something, I get a whooping .5Mbps up! And they throttle.
__________________
Foldie = i5 6600kMSI Z170A M5 EVGA 970 SC Corsair H100 Corsair hx520 2x8gb GSkill Corsair 650D
Woohoo = L5639 @3.1Ghz EVGA SR-2 gtx 260-216 Hyper 212+ Corsair 1050hx 6x2gb Corsair XMS3 Blackhawk Ulra
Alienware 18 - SLI 770M 4700mq 16Gig

patonb is offline  
Old 07-26-2011, 09:59 PM   #4 (permalink)
Lady Techie
 
Yami's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Posts: 7,774
Default Re: Virgin Media testing 1.5Gbps internet for lucky Londonites

Quote:
Originally Posted by patonb View Post
Bullocks... In Canada it seems our lines are frozen or something, I get a whooping .5Mbps up! And they throttle.
My up speed is slower than that. I get 60KB/s. Actually now that I think about it, that's pretty much .5Mb.
__________________
Desktop i5-4440 - ASRock Z77 Extreme4 - EVGA GTX970 - 4x4GB 1600MHz - Samsung 850 EVO 250GB - Be Silent Base 800 - 3TB+1TB+1TB+640GB
Laptop i7-3740QM @ 2.7GHz, 2x4GB 1600Mhz, GT640M, OCZ Agility 3 120GB
Smartphone Galaxy S7 Edge

LinkedIn Kiera Mitchell
Yami is offline  
Old 07-31-2011, 01:47 PM   #5 (permalink)
Wizard Techie
 
Druid's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 3,065
Default Re: Virgin Media testing 1.5Gbps internet for lucky Londonites

Quote:
Originally Posted by Yami View Post
My up speed is slower than that. I get 60KB/s. Actually now that I think about it, that's pretty much .5Mb.
512KB/s
__________________
CPU: Intel Core i7 920
GPU: ASUS STRIX GTX 970
Ram: 12GB 1600 Mhz DDR3
Mobo: ASUS P6T
PSU: 750W PC Power & Cooling
Druid is offline  
Old 07-31-2011, 01:48 PM   #6 (permalink)
Lady Techie
 
Yami's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: UK
Posts: 7,774
Default Re: Virgin Media testing 1.5Gbps internet for lucky Londonites

Quote:
Originally Posted by Druid View Post
512KB/s
You're mixing up MB and Mb. Megabytes and Megabits.
512KB/s is about 4.1Mb/s.
__________________

__________________
Desktop i5-4440 - ASRock Z77 Extreme4 - EVGA GTX970 - 4x4GB 1600MHz - Samsung 850 EVO 250GB - Be Silent Base 800 - 3TB+1TB+1TB+640GB
Laptop i7-3740QM @ 2.7GHz, 2x4GB 1600Mhz, GT640M, OCZ Agility 3 120GB
Smartphone Galaxy S7 Edge

LinkedIn Kiera Mitchell
Yami is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
virgin media robina_80 ISP and Web Hosting 4 08-02-2008 04:20 PM
virgin media infringement letters robina_80 ISP and Web Hosting 4 07-30-2008 09:52 PM
virgin media speed upgrade robina_80 Computer Networking and Internet Hardware 18 05-12-2008 01:24 PM
virgin media (UK only) robina_80 Off Topic Discussion 3 03-11-2008 06:01 PM
Connecting to the Net - Virgin Media IanP Computer Networking and Internet Hardware 1 11-11-2007 09:57 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.