Microphone Difficulties-- WinXP, AC'97 Integrated Sound - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Technology > Computer Audio and Multimedia
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-30-2003, 10:19 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 4
Send a message via ICQ to Succendo Send a message via AIM to Succendo Send a message via Yahoo to Succendo
Unhappy Microphone Difficulties-- WinXP, AC'97 Integrated Sound

Hellooo,

I've been having problems using any mic in WinXP with my AC'97 integrated sound for some time now. I had a working setup, but reinstalled Windows due to a seperate problem and since then, haven't been able to get any mic to work. I bought a new mic today, to no luck. I'm pretty sure all my settings are correct (it's plugged in correctly, on, not muted, sound is up, etc. etc. etc.).

An interesting note: Using the mic in sound recorder will give an empty file. However, if I plug the audio jack into the mic port and then speak into the left earphone, it records teh sound properly (and farily clearly) in any mic I've tried.

I talked to tech support for Plantronics (my mic is a plantronics .audio90), and they said they suspected my sound card (AC'97 integrated into my motherboard, latest drivers et al) was set to "digital" and as such would not work with an analog mic. However, I have two problems with this; The audio output works fine on speakers or in the headphones, and as mentioned above it records when I speak into the earphone. Still, I suppose they might be correct.

Does anyone have any ideas? And, if yout hink it's the analog/digital issue, how would I chagne taht? I've been able to find no documentation on the subject.

Thanks!
__________________

Succendo is offline  
Old 07-16-2006, 11:21 AM   #2 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2
Angry

What the **** is going on with my onboard sound card (Cmedia 9761A)?

Now i got the same problem like you do.

My microphone is working well in the other computer. With this freaking one, I need to yell very loud in order to record my sound (even I did not mute the sound and I checked the boost microphone +20db status.

Very frustrated now....
__________________

Keive is offline  
Old 07-16-2006, 11:52 AM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 4
Default

Guys, try another version of drivers or consult to with MoBo manufacturers
socializer is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.