conflicting audio??? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Technology > Computer Audio and Multimedia
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-26-2004, 06:43 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 189
Send a message via AIM to TSXmike
Question conflicting audio???

well since i couldnt figure out how to get my onboard audio to work again... i installed the SB live! mp3+ card i had laying around... i installed it... when to creatives site and downloaded the latest drivers

heres where i started having problems

after restarting the computer after installing the card... the sound windows start up music started playing even b4 i installed the drivers... the sound played for maybe 5 seconds and froze the entire computer... so i rebooted into safe mode...

once there i check the device manager and nothing was flaged... i tried to install the drivers i previously downloaded and it gave me the message "Setup could not detect any sound blaster card on your system. please insure that you sound card hardware is installed properly... bla bla bla... setup will now exit"

so im like wtf... i looked in sound, audio and game controllers and low and behold sound blaster live is there... hmmm

am i making any sense? onboard audio is disabled and no other audio drivers have been installed... should i try installing the card in a different pci slot?
__________________

__________________
******************************
Abit AN8 32x
Athlon 64 3500+
eVGA 7900gto (x2)
kingston DDR400 512x2
WD 300gb + WD 120gb
Antec Neo HE 550w
win xp pro
******************************
TSXmike is offline  
Old 11-26-2004, 08:06 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 189
Send a message via AIM to TSXmike
Default

UPDATED

i happened to get into windows with out using safe mode and managed to install the drivers and the patch... the device is working fine... the only problem im having now is whenever it plays a sound, weather it be the windows start up/shut down, or just a sound test... the computer freezes right after the sound is finished playing... any ideas? im so close to figureing this out
__________________

__________________
******************************
Abit AN8 32x
Athlon 64 3500+
eVGA 7900gto (x2)
kingston DDR400 512x2
WD 300gb + WD 120gb
Antec Neo HE 550w
win xp pro
******************************
TSXmike is offline  
Old 11-27-2004, 02:48 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 189
Send a message via AIM to TSXmike
Default

no ideas on why it would freeze?
__________________
******************************
Abit AN8 32x
Athlon 64 3500+
eVGA 7900gto (x2)
kingston DDR400 512x2
WD 300gb + WD 120gb
Antec Neo HE 550w
win xp pro
******************************
TSXmike is offline  
Old 11-29-2004, 09:50 PM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 26
Send a message via AIM to macrosoftlindow
Default

this may sound real basic, but make sure to check all cords
__________________
macrosoftlindow is offline  
Old 11-30-2004, 12:39 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 189
Send a message via AIM to TSXmike
Default

did that.. i dont think there are any more that need to be hooked up

i think i might go out and pick up an generac sound card.. ive been hearing lately that creatives sound blaster cards suck and cause a lot of problem
__________________
******************************
Abit AN8 32x
Athlon 64 3500+
eVGA 7900gto (x2)
kingston DDR400 512x2
WD 300gb + WD 120gb
Antec Neo HE 550w
win xp pro
******************************
TSXmike is offline  
Old 11-30-2004, 05:25 PM   #6 (permalink)
Chillin Techie
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 11,861
Default

disable your old sound card b4 you install the soundblaster
__________________

__________________
The Ultimate Hard Drive Utility PowerMax 4.23. (It now has the ability to clean a Boot Sector virus on the quick erase option.)
The best browser Netscape 8
Have you accidently delete something? Look here (trial. the better one) and here(free)
EricB is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.