The Water Cooling Saga begins! - Page 9 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding > Cooling
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-21-2010, 10:39 AM   #81 (permalink)
Grand Tinker
 
cq842000's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: New York
Posts: 346
Send a message via Yahoo to cq842000
Default Re: The Water Cooling Saga begins!

Quote:
Originally Posted by S0ULphIRE View Post
OK QUESTION! Just wanna make sure I'm doing this right before I hook it all up and cut all the tubing etc.

My two GPUs. How???? Just...how? Right now I've got it setup like this:


Is that right?
I usually use either bitspower crystal link SLI connectors (they come in different slot lengths), or two right angle barbs where it looks like you drew straight barbs. Some will say that right angle fittings and barbs cause alot of unnecessary flow restriction...to which I pose the counter-question...more restriction than the waterblocks themselves?

Oh and good luck bro, I'm sure you got this.
__________________

__________________
...Unda..Bestia...
MountainMods Ascension | EVGA X58 4xSLI Classified | Intel Core i7 980X | Swiftech/EK/Feser Liquid Cooling | 12 GB G.Skill Ripjaw 2000 DDR3 | 2x Sapphire Radeon HD6990 (core 1ghz/memory 1.5ghz) + GTX 460 for PhysX
| 2x WD 640 GB 7200rpm HDDs | Antec True Power Quattro 1200w + Antec True Power Quattro 1000w |

cq842000 is offline  
Old 10-21-2010, 08:02 PM   #82 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,663
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: The Water Cooling Saga begins!

Yeah for now I'm gonna just do it the way I pictured, hopefully it won't do anything bad apart from making things look slightly messier. I can't be bothered waiting another whole week if I order more connectors
__________________

__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 10-22-2010, 11:10 PM   #83 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,663
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: The Water Cooling Saga begins!

WOOT! Rig is up, posting from the PC
GPUs idling at 36C instead of 52C, CPU is at ~29C

Time to take some pics, and get some benchies going
__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 10-23-2010, 12:41 AM   #84 (permalink)
Master Techie
 
Sean W.'s Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Claremont CA.
Posts: 2,095
Default Re: The Water Cooling Saga begins!

no one likes a tease
__________________
Modded Raidmax Hyperion Case
MSI Z97M Gaming
4770K
16gigs Corsair Vengeance 1866mhz
SLI GTX 980s
Samsung 830 Series 128gig SSD
EVGA G2 850W power supply
2x Alphacool ST30 240mm, 1x Alphacool ST30 120mm, swiftech Micro res, Enzotech Rev A. CPU water block, Full Coverage EKWB GPU blocks, modded Vari MCP655 pump
LG 34UM95 21:9 Ultrawide 3440x1440 monitor
Sean W. is offline  
Old 10-23-2010, 12:57 AM   #85 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,663
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: The Water Cooling Saga begins!

You know me, can't help myself

Nah, I just had to stop and put a secret ingredient in the loop. We'll see how it goes. Also, ran into problems with (I think) one of the GPUs. Can't OC my cards without the screen immediately acting like I've just unplugged it
edit: but I've got an idea of what's wrong...

edit edit: ok, this could be bad. Whenever the GPUs get put under even a little bit of load (not sure if it's one or both yet) they crash. Screen looses signal. Have to hard reset by holding the power button.
The blocks are definitely mounted right, I'm showing 35-37C right now on both.
__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 10-23-2010, 01:17 AM   #86 (permalink)
Grand Tinker
 
cq842000's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: New York
Posts: 346
Send a message via Yahoo to cq842000
Default Re: The Water Cooling Saga begins!

Yay, take off the leash and the the monsters come out and play.
__________________
...Unda..Bestia...
MountainMods Ascension | EVGA X58 4xSLI Classified | Intel Core i7 980X | Swiftech/EK/Feser Liquid Cooling | 12 GB G.Skill Ripjaw 2000 DDR3 | 2x Sapphire Radeon HD6990 (core 1ghz/memory 1.5ghz) + GTX 460 for PhysX
| 2x WD 640 GB 7200rpm HDDs | Antec True Power Quattro 1200w + Antec True Power Quattro 1000w |

cq842000 is offline  
Old 10-23-2010, 01:26 AM   #87 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,663
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: The Water Cooling Saga begins!

^read the above post again lol

edit: ok, it's either a problem with the SLI bridge adaptor, or the second GPU. Downloading the latest drivers now, then I'll try another bridge
__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Old 10-23-2010, 03:01 AM   #88 (permalink)
The Water Cooling Guru
 
aspire's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308
Default Re: The Water Cooling Saga begins!

Worthless without pics.

__________________
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.

Thanks!

The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Old 10-23-2010, 06:59 AM   #89 (permalink)
Grand Tinker
 
cq842000's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: New York
Posts: 346
Send a message via Yahoo to cq842000
Default Re: The Water Cooling Saga begins!

Quote:
Originally Posted by S0ULphIRE View Post
^read the above post again lol

edit: ok, it's either a problem with the SLI bridge adaptor, or the second GPU. Downloading the latest drivers now, then I'll try another bridge
I'd come more likely thinking it's the bridge rather than the card. I've gone through alot of bridges, SLI and CFX...and I'm a very meticulous and methodical guy when it comes to removing them gently. Are you able to check the usage? What are your clocks? I'm guessing if it doesnt shut your system down, then it's either a software fault or an sli bridge. Cards are hard to kill if they arent defective and your not running insane voltages.
__________________
...Unda..Bestia...
MountainMods Ascension | EVGA X58 4xSLI Classified | Intel Core i7 980X | Swiftech/EK/Feser Liquid Cooling | 12 GB G.Skill Ripjaw 2000 DDR3 | 2x Sapphire Radeon HD6990 (core 1ghz/memory 1.5ghz) + GTX 460 for PhysX
| 2x WD 640 GB 7200rpm HDDs | Antec True Power Quattro 1200w + Antec True Power Quattro 1000w |

cq842000 is offline  
Old 10-23-2010, 07:40 AM   #90 (permalink)
Lord Techie
 
S0ULphIRE's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Australia
Posts: 8,663
Send a message via MSN to S0ULphIRE
Default Re: The Water Cooling Saga begins!

I think I might have found the problemz
my mosfets/nb were insanely hot (still are) coz there's no airflow over them.
__________________

__________________
"As a result of all this hardship, dirt, thirst, and wombats, you would expect Australians to be a sour lot. Instead, they are genial, jolly, cheerful, and always willing to share a kind word with a stranger, unless they are an American." -- Douglas Adams
S0ULphIRE is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Water Cooling osborne3 New Systems | Building and Buying 25 11-28-2007 09:39 AM
Water Cooling Help Spartan New Systems | Building and Buying 3 01-23-2006 09:33 PM
Water cooling kit. Powerslave Overclocking and Modding 7 06-22-2005 04:38 PM
Water cooling LV38_Eagle Overclocking and Modding 8 05-17-2004 05:29 PM
Water Cooling aznmandhs Monitors, Printers and Peripherals 1 03-18-2004 04:40 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.