does anyone know the OCCT temp offsets for AMD CPU? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding > Cooling
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-01-2010, 11:37 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2010
Location: Dearborn, MI
Posts: 230
Default does anyone know the OCCT temp offsets for AMD CPU?

I use OCCT as a test program but my temps are way off. CPU reached 27c at final load test and that just isn't right. If anyone knows what equation is used by OCCT to factor the temps that would really help.
If not what temp would u think is close?
Thanks
__________________

mattk1045 is offline  
Old 09-01-2010, 11:43 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Sean W.'s Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Claremont CA.
Posts: 2,095
Default Re: does anyone know the OCCT temp offsets for AMD CPU?

what processor do you have? is it overclocked? if so how much? what heat sink do you have?

we need more information...
__________________

__________________
Modded Raidmax Hyperion Case
MSI Z97M Gaming
4770K
16gigs Corsair Vengeance 1866mhz
SLI GTX 980s
Samsung 830 Series 128gig SSD
EVGA G2 850W power supply
2x Alphacool ST30 240mm, 1x Alphacool ST30 120mm, swiftech Micro res, Enzotech Rev A. CPU water block, Full Coverage EKWB GPU blocks, modded Vari MCP655 pump
LG 34UM95 21:9 Ultrawide 3440x1440 monitor
Sean W. is offline  
Old 09-01-2010, 11:52 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2010
Location: Dearborn, MI
Posts: 230
Default Re: does anyone know the OCCT temp offsets for AMD CPU?

Processor AMD Athlon IIx2 215(2.7 Ghz) O.C. to 3.5 stable at 15hr OCCT test
CPU cooler Newegg.com - ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2 92mm Fluid Dynamic CPU Cooler
Mobo MSI785GT-E63

None of my monitoring programs read my temps correct. I already RMAed this board once and the replacement has the same issue. I set my Core Temp program with a 15c offset at idle~35c and load reaches ~46c. But OCCT has its own monitoring an it only reaches ~27c at full load.
mattk1045 is offline  
Old 09-01-2010, 11:58 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Sean W.'s Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Claremont CA.
Posts: 2,095
Default Re: does anyone know the OCCT temp offsets for AMD CPU?

go into the bios and see if " AAC " ( or maybe its AAAC... one of those ) is enabled, if it is, disable it...
__________________
Modded Raidmax Hyperion Case
MSI Z97M Gaming
4770K
16gigs Corsair Vengeance 1866mhz
SLI GTX 980s
Samsung 830 Series 128gig SSD
EVGA G2 850W power supply
2x Alphacool ST30 240mm, 1x Alphacool ST30 120mm, swiftech Micro res, Enzotech Rev A. CPU water block, Full Coverage EKWB GPU blocks, modded Vari MCP655 pump
LG 34UM95 21:9 Ultrawide 3440x1440 monitor
Sean W. is offline  
Old 09-02-2010, 12:10 AM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jul 2010
Location: Dearborn, MI
Posts: 230
Default Re: does anyone know the OCCT temp offsets for AMD CPU?

just checked and its already disabled
mattk1045 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
core temp speedfan temp. loc? bkolk Overclocking and Modding 13 07-05-2008 09:25 PM
Core Temp vs OCCT Temps. Peter.Cort Overclocking and Modding 14 04-06-2008 05:57 AM
OCCT Version 2 is out! gurusan Overclocking and Modding 21 03-23-2008 02:06 PM
question about what to worry about cpu temp or core temp? zerodayATK Overclocking and Modding 2 12-19-2007 06:53 AM
Case Temp Monitors. Placement of temp readers? AS5 Application Technique? Oddsk8er Overclocking and Modding 0 07-27-2004 06:21 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.