Ram Upgrade for 1005HAB (2009 Model) - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Laptops and Notebooks > Netbooks
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-25-2011, 03:19 AM   #1 (permalink)
Master Techie
 
overlord20's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: spokomptan
Posts: 2,308
Default Ram Upgrade for 1005HAB (2009 Model)

I am finally getting around to throwing more ram in my netbook.

Its a 1005HAB. I was just browsing newegg for some ram as I am making a larger purchase and want it on that order. It has come down to three options around $30.

The first two are G Skill, and the last is PNY.

Newegg.com - G.SKILL 2GB 200-Pin DDR2 SO-DIMM DDR2 533 (PC2 4200) Laptop Memory Model F2-4200CL4S-2GBSK

Newegg.com - G.SKILL 2GB 200-Pin DDR2 SO-DIMM DDR2 667 (PC2 5300) Laptop Memory Model F2-5300CL5S-2GBSK

Newegg.com - PNY Optima 2GB 200-Pin DDR2 SO-DIMM DDR2 800 (PC2 6400) Laptop Memory Model MN2048SD2-800

Your opinions?
__________________

overlord20 is offline  
Old 01-25-2011, 09:19 AM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
MindoverMaster's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: /home
Posts: 12,212
Send a message via MSN to MindoverMaster
Default Re: Ram Upgrade for 1005HAB (2009 Model)

I would just get the cheapest one. I believe I have a 2GB A-data one in my 1005HA. Never had any problem with it. You don't need high performance ones for a netbook. You're not going to be gaming.
__________________

__________________
Neowin.net Steam Account
MindoverMaster is offline  
Old 01-25-2011, 02:00 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
overlord20's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: spokomptan
Posts: 2,308
Default Re: Ram Upgrade for 1005HAB (2009 Model)

I am going to be playing minecraft . That game takes like 1gb of ram. I also code on it a lot and compile times can be really slow.
overlord20 is offline  
Old 01-25-2011, 05:52 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Slaymate's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 7,946
Default Re: Ram Upgrade for 1005HAB (2009 Model)

Are you replacing the ram in your netbook or are you just adding more ram?

If your replacing the ram then I would go with the fastest ram your netbook is capable of utilizing.

If your just adding more ram to be used with the existing ram, then you should get the same speed as the existing ram. The system will default to the slowest speed installed for compatibility.
__________________
[SIGPIC][/SIGPIC]
Slaymate is offline  
Old 01-25-2011, 09:03 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
overlord20's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: spokomptan
Posts: 2,308
Default Re: Ram Upgrade for 1005HAB (2009 Model)

I ended up getting some DDR2 800 with timings of 5-5-5-15 for $30.

My netbook only has one slot for ram and its max is 2gb.
overlord20 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ASUS Eee PC 1005HAB-PIK003S -RockMan- Netbooks 3 12-09-2010 02:10 PM
Norton Antivirus 2009 or Norton Internet Security Suite 2009? zabak80 Viruses, Spyware and Malware 17 09-29-2008 08:21 AM
Space Saver model upgrade Chad Monitors, Printers and Peripherals 7 01-31-2004 09:36 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.