Yet another problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-17-2004, 01:14 PM   #1 (permalink)
Yon
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 246
Default Yet another problem

Building uncle's comp - up to turnin it on, everythin plugged in, i get nothing on monitor and a long beep like this: *Beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeep*
__________________

__________________
Intel P4 3.2GHz Prescott @ 3.8GHz
Asus P5GD2 Premium Motherboard
Saphire x800XT With VGA Silencer @ 520MHz and 1.15GHz
Corsair 1GB XMS2-4300
Antec PlusView 1000AMG Case
Maxtor 160GB SATA Hard Drive
Yon is offline  
Old 12-17-2004, 01:42 PM   #2 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Reseat gfx card and memory, or try with one stick (if multiple are used) or try a diff vidcard.
__________________

__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 12-17-2004, 02:10 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 32
Send a message via AIM to joshyouah
Default

i just had that the other day, double check the cpu fan is plugged in. my board beeped till i unplugged the power when i missed that one.
joshyouah is offline  
Old 12-17-2004, 02:32 PM   #4 (permalink)
Yon
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 246
Default

all fans plugged in - i'll check ram nd gfx card now
__________________
Intel P4 3.2GHz Prescott @ 3.8GHz
Asus P5GD2 Premium Motherboard
Saphire x800XT With VGA Silencer @ 520MHz and 1.15GHz
Corsair 1GB XMS2-4300
Antec PlusView 1000AMG Case
Maxtor 160GB SATA Hard Drive
Yon is offline  
Old 12-17-2004, 02:37 PM   #5 (permalink)
Yon
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 246
Default

Ok, the ram and gfx card r in properly
__________________
Intel P4 3.2GHz Prescott @ 3.8GHz
Asus P5GD2 Premium Motherboard
Saphire x800XT With VGA Silencer @ 520MHz and 1.15GHz
Corsair 1GB XMS2-4300
Antec PlusView 1000AMG Case
Maxtor 160GB SATA Hard Drive
Yon is offline  
Old 12-17-2004, 02:39 PM   #6 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 32
Send a message via AIM to joshyouah
Default

try reseting bios? maybe a setting was changed at some point.
joshyouah is offline  
Old 12-17-2004, 02:43 PM   #7 (permalink)
Yon
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 246
Default

I can't even get into bios - the screen is blank
__________________
Intel P4 3.2GHz Prescott @ 3.8GHz
Asus P5GD2 Premium Motherboard
Saphire x800XT With VGA Silencer @ 520MHz and 1.15GHz
Corsair 1GB XMS2-4300
Antec PlusView 1000AMG Case
Maxtor 160GB SATA Hard Drive
Yon is offline  
Old 12-17-2004, 02:49 PM   #8 (permalink)
PowerQuest / Opera
 
TheMajor's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Netherlands
Posts: 10,177
Default

Check your manual on how to reset/clear your BIOS (usually with a small jumper)
__________________
TheMajorMMX - Intel P200 MMX @ 225Mhz - V-Tech (PcPartner) Baby-AT mb w/ Intel Triton TX chipset - Nvidia Riva TNT2 M64 w/ 16MB - 256MB M-Tec SDRAM - Still running.....
TheMajor is offline  
Old 12-17-2004, 05:17 PM   #9 (permalink)
Yon
True Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 246
Default

Thx - That fixed it
__________________
Intel P4 3.2GHz Prescott @ 3.8GHz
Asus P5GD2 Premium Motherboard
Saphire x800XT With VGA Silencer @ 520MHz and 1.15GHz
Corsair 1GB XMS2-4300
Antec PlusView 1000AMG Case
Maxtor 160GB SATA Hard Drive
Yon is offline  
Old 12-17-2004, 05:20 PM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Anytime you get beeps like that you should generally:

1. Clear the CMOS
2. Reseat the RAM
3. Reseat the Graphics card

and more times than none this fixes the problem. If none of those fixes it then that generally means CPU or motherboard
__________________

Nubius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.