X2 4800+ OC Results - Page 7 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 03-11-2006, 12:22 AM   #61 (permalink)
WWS
Super Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 270
Default

I have not run memtest yet either. I cant seen to figure out how to start testing the memory.
__________________

__________________
12 Gb GSkill DDR3 Tripple Channel
2 500 Gb SATA II HD
2 BluRay Burners
2 9800GTX+ in SLI
ASUS Rampage II Extreme
Intel Core i7 920 @3.8 GHz
WWS is offline  
Old 03-11-2006, 12:50 AM   #62 (permalink)
Lord Techie
 
Nitestick's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: смерти для спаме
Posts: 8,473
Default

different program. memtest86+. download it and make a cd to boot from and it will test the memory
__________________

Nitestick is offline  
Old 03-11-2006, 03:04 AM   #63 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,134
Default

OR floppy boot it.
joshd is offline  
Old 03-11-2006, 11:01 AM   #64 (permalink)
WWS
Super Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 270
Default

update:

I ran prime95 on both cores for 11 hrs 30 min with no errors or warinings.

I am wondering why the graphics are very twitchy when running 3DMark06 and not while playing games??

If I try and increase the clock speed and higher than 233 windows will no longer boot. Is 2.8 GHz my limit??

these are the current settings

LTD = 4X
Ram = 183MHz
Vcore = 1.54V
Vdimm = 2.70
MEM Speed = 200MHz
CPU Speed = 2.8GHz
FSB = 233MHz

I will try and get memtest86 to work
__________________
12 Gb GSkill DDR3 Tripple Channel
2 500 Gb SATA II HD
2 BluRay Burners
2 9800GTX+ in SLI
ASUS Rampage II Extreme
Intel Core i7 920 @3.8 GHz
WWS is offline  
Old 03-11-2006, 11:48 AM   #65 (permalink)
WWS
Super Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 270
Default

I ran memtest86 and it haulted with an unexpected interrupt. I had to reset my computer.

Why did memtest fail and not prime95??

At this point does this mean I am having trouble with my memory??
__________________
12 Gb GSkill DDR3 Tripple Channel
2 500 Gb SATA II HD
2 BluRay Burners
2 9800GTX+ in SLI
ASUS Rampage II Extreme
Intel Core i7 920 @3.8 GHz
WWS is offline  
Old 03-11-2006, 11:55 AM   #66 (permalink)
Master Techie
 
reggie_da_man's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,567
Default

Try putting the memory voltage up to 2.75 or loosening the timings a little bit.
__________________

reggie_da_man is offline  
Old 03-11-2006, 01:13 PM   #67 (permalink)
WWS
Super Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 270
Default

The stock memory timeings are 2-3-2-6-1T. The following are the current settings in the BIOS. I will try increasing the voltage first before messing with the timeings.

CAS Latency (TCL) = 2
RAS/CAS Delay (Trcd) = 3
Min Active Ras (TRAS) = 6
Row Precharge (Trp) = 2
RAS/RAS delay = 2
Row Cycle (Trc) = 9
Row Refresh Cycle (Trfc) = 16
Read/Write Delay (Trwt) = 3
Memory timing = 1T
__________________
12 Gb GSkill DDR3 Tripple Channel
2 500 Gb SATA II HD
2 BluRay Burners
2 9800GTX+ in SLI
ASUS Rampage II Extreme
Intel Core i7 920 @3.8 GHz
WWS is offline  
Old 03-11-2006, 01:34 PM   #68 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 742
Default

not to steal your thread or anything but how long shoudl u run memtest86. i ran it until the bar got to 100%, it took about an hour and then it jsut started over again. but i got no errors for that hour.
wtk pro l is offline  
Old 03-11-2006, 01:38 PM   #69 (permalink)
WWS
Super Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 270
Default

I increased the voltage to 2.75V and the same thing happened
__________________
12 Gb GSkill DDR3 Tripple Channel
2 500 Gb SATA II HD
2 BluRay Burners
2 9800GTX+ in SLI
ASUS Rampage II Extreme
Intel Core i7 920 @3.8 GHz
WWS is offline  
Old 03-11-2006, 02:48 PM   #70 (permalink)
WWS
Super Techie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 270
Default

I set everything back to normal and ran memtest86 and it still fails at test six with the unexpected interrupt.

has anyone else with corsair XMS3500LL pro DDR experience the same thing??

At this point shall I say **** with the mem test the system ran stable with prime95 for over 11 hours???

When I set the LTD to 4X, what should I set the LTD linkwidth to??
__________________

__________________
12 Gb GSkill DDR3 Tripple Channel
2 500 Gb SATA II HD
2 BluRay Burners
2 9800GTX+ in SLI
ASUS Rampage II Extreme
Intel Core i7 920 @3.8 GHz
WWS is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.