Would I be able to OC my 2500+ - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-10-2004, 09:02 AM   #11 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 53
Default

LoL!

57 degrees?
wow......is it stable?
r u using stock hs and fan?
__________________

newbie88 is offline  
Old 07-10-2004, 09:05 AM   #12 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 722
Default

My computer never crashes Due to proper and frequent maintenance

I am using stock heat sink and fan, at around 4,100rpm.
__________________

__________________
[size=0.5]Full Aluminium ThermalTake Case
Asus A7N8X-E-Deluxe
AMD Athlon XP 3200+ *400 FSB* Barton (2.2GHz)
ThermalTake Volcano 11+ Xaser Edition Air Cooling
1024MB Corsair TwinX XMS 3200 (Dual Channel 2x512) 2-3-2-6
256Mb XFX 7800 GS EXTREME
2x WD Raptors (10krpm 8MB Cache) 36.7GB using RAID -0
Video Logic SonicXplosion 5.1 Soundcard
[/size]
Kangaroo is offline  
Old 07-10-2004, 09:07 AM   #13 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 722
Default

Although it could be 37 degrees... I am using SpeedFan utility but it says 37 degrees and my BIOS says 57... i'll go check again.
__________________
[size=0.5]Full Aluminium ThermalTake Case
Asus A7N8X-E-Deluxe
AMD Athlon XP 3200+ *400 FSB* Barton (2.2GHz)
ThermalTake Volcano 11+ Xaser Edition Air Cooling
1024MB Corsair TwinX XMS 3200 (Dual Channel 2x512) 2-3-2-6
256Mb XFX 7800 GS EXTREME
2x WD Raptors (10krpm 8MB Cache) 36.7GB using RAID -0
Video Logic SonicXplosion 5.1 Soundcard
[/size]
Kangaroo is offline  
Old 07-10-2004, 09:12 AM   #14 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 722
Default

BIOS Says:

CPU Temperature: 56C
System Temperature: 37C
__________________
[size=0.5]Full Aluminium ThermalTake Case
Asus A7N8X-E-Deluxe
AMD Athlon XP 3200+ *400 FSB* Barton (2.2GHz)
ThermalTake Volcano 11+ Xaser Edition Air Cooling
1024MB Corsair TwinX XMS 3200 (Dual Channel 2x512) 2-3-2-6
256Mb XFX 7800 GS EXTREME
2x WD Raptors (10krpm 8MB Cache) 36.7GB using RAID -0
Video Logic SonicXplosion 5.1 Soundcard
[/size]
Kangaroo is offline  
Old 07-10-2004, 09:15 AM   #15 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 53
Default

lol....wats wrong wit ur mobo?
i doubt ur cpu would be
56 degrees.
lol ohh well at least itz still workin
stable.
newbie88 is offline  
Old 07-10-2004, 09:41 AM   #16 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 722
Default

newbie88 please refer to this post for why I am not suprised my temperature could be as high as 57C
__________________
[size=0.5]Full Aluminium ThermalTake Case
Asus A7N8X-E-Deluxe
AMD Athlon XP 3200+ *400 FSB* Barton (2.2GHz)
ThermalTake Volcano 11+ Xaser Edition Air Cooling
1024MB Corsair TwinX XMS 3200 (Dual Channel 2x512) 2-3-2-6
256Mb XFX 7800 GS EXTREME
2x WD Raptors (10krpm 8MB Cache) 36.7GB using RAID -0
Video Logic SonicXplosion 5.1 Soundcard
[/size]
Kangaroo is offline  
Old 07-10-2004, 10:06 AM   #17 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 53
Default

LoL!
well sorry KANGAROO!
my bad!
looks like ur fan sucked in a cat
or sumfin!
i dunno if dats dust or fur?

lol.
newbie88 is offline  
Old 07-10-2004, 03:02 PM   #18 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 319
Send a message via AIM to Wartorment
Default

Haha, yeah, I want to save money, but I also want performance, and it looks like the P4 has it right now due to lack of dual channel performance (which I care about) in the A64 boards.
Wartorment is offline  
Old 07-10-2004, 03:24 PM   #19 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 256
Default

i thought dual channel didnt increase performance much? thats what i heard, only 6-7% (yeah i know thats a significant amount but not significant enough for me). i still recommend a pentium 4 of course but im just wondering how much of a performace increase dual channel provides?
__________________
<font size=1 color=red>
<b>Main System</b>
-Mach Speed X-Caliber PT800DBP Mobo (POS!!)
-Pentium 4 3.0C at stock w/ SP-94 & YS Tech Fan
-Thermaltake 420 Watt Power Supply
-Kingston 512 MB Dual Channel PC3200
-512 MB Kingmax Hardcore PC4000
-GeForceFX 5200 128MB AGP Card | Sound Blaster Audigy2 ZS
-WD Caviar SE 160GB HD 7200 RPM/8 MB/ATA-100
-Nec DVD Burner, 32x16x40 CD-RW, 8x4x12x DVD±RW</font>
<font size=1 color=black>
<b>Dell XPS T700r</b>
-PIII 700Mhz | 20GB Maxtor | 384 MB SDRAM | NEC DVD-ROM | 32MB NVIDIA RIVA TNT2 Model64
</font>
knuckle50 is offline  
Old 07-10-2004, 04:30 PM   #20 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 439
Default

Quote:
Originally posted by Wartorment
Haha, yeah, I want to save money, but I also want performance, and it looks like the P4 has it right now due to lack of dual channel performance (which I care about) in the A64 boards.
Yea, i never knew until someone mentioned it last week on this forum.
__________________

WQ87 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.