Will I really see a difference? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-15-2005, 11:09 AM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 296
Default Will I really see a difference?

I am planning to upgrade to an AMD 64 3500+. right now i have an Athlon xp 2500+ overclocked to 2.2ghz.

i was wondering if i would see a big difference in performance. i'm being serious, i want to know if i will really see a big difference in games and applications. i want to know from people that have had experiance in what im planning to do. i want to know this because i'm not sure if its worth it to upgrade now.
__________________

__________________

AMD Athlon 64 3200+ \"Venice\"
ASRock 939Dual-SATA2
2GB OCZ Platinum DDR400
eVGA 256mb 6800GT
ANTEC 430watt TruePower 2.0
WD 160GB 8MB cache HDD
NEC 16x Dual Layer DVD+/-RW
xteam02001 is offline  
Old 01-15-2005, 11:13 AM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 431
Default

A 3500+ 939 Will give you a nice preformance increase, it does more per clock, you can use dual channel ram and it will overclock to 2.5Ghz+ Easy on Air
__________________

__________________
Sig removed due to size. Please read the rules before adding your compliant sig. SigSanta
MasterJason is offline  
Old 01-15-2005, 11:26 AM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 296
Default

Quote:
Originally posted by MasterJason
A 3500+ 939 Will give you a nice preformance increase, it does more per clock, you can use dual channel ram and it will overclock to 2.5Ghz+ Easy on Air

i know what you mean by "it does more per clock". but i want to know if that more per clock will be noticable, like really noticable.
__________________

AMD Athlon 64 3200+ \"Venice\"
ASRock 939Dual-SATA2
2GB OCZ Platinum DDR400
eVGA 256mb 6800GT
ANTEC 430watt TruePower 2.0
WD 160GB 8MB cache HDD
NEC 16x Dual Layer DVD+/-RW
xteam02001 is offline  
Old 01-15-2005, 12:22 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

Of course a 3500+ is going to out proform the XP. The next AMD64 after that is a 3700+ witch is mad good. Dont forget XP FSB is what 333mhz 400mhz tops. Since AMD64 chips has its FSB built in the processor it self, its alot faster. The 3500+ has HTT witch helps alot.

Also dont forge socket 939 is the best out there. But for my personal suggestion, dont get a 3500 Newcastle or Win. Get a socket 939 3400 Clawhammer. These will cost around the same price as the 3500+. It has 1mb cache, unlike the 3500 640kb.
__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 01-15-2005, 01:36 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 296
Default

Quote:
Originally posted by Codeine
Of course a 3500+ is going to out proform the XP. The next AMD64 after that is a 3700+ witch is mad good. Dont forget XP FSB is what 333mhz 400mhz tops. Since AMD64 chips has its FSB built in the processor it self, its alot faster. The 3500+ has HTT witch helps alot.

Also dont forge socket 939 is the best out there. But for my personal suggestion, dont get a 3500 Newcastle or Win. Get a socket 939 3400 Clawhammer. These will cost around the same price as the 3500+. It has 1mb cache, unlike the 3500 640kb.
im trying to find that 3400+ 939 1mbL2 clawhammer and the only thing close is a 3400+ 754 1mbL2 clawhammer. : http://www.newegg.com/app/ViewProduc...103-442&depa=1

mind showing me yours?
__________________

AMD Athlon 64 3200+ \"Venice\"
ASRock 939Dual-SATA2
2GB OCZ Platinum DDR400
eVGA 256mb 6800GT
ANTEC 430watt TruePower 2.0
WD 160GB 8MB cache HDD
NEC 16x Dual Layer DVD+/-RW
xteam02001 is offline  
Old 01-15-2005, 02:17 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

I dont know why but they are hard to find, i swear i seen them at Newegg. When i seen them, i was surprised.
__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 01-15-2005, 03:36 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 296
Default

i want to know why the notebook 64's are 1mb cache.
__________________

__________________

AMD Athlon 64 3200+ \"Venice\"
ASRock 939Dual-SATA2
2GB OCZ Platinum DDR400
eVGA 256mb 6800GT
ANTEC 430watt TruePower 2.0
WD 160GB 8MB cache HDD
NEC 16x Dual Layer DVD+/-RW
xteam02001 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.