will i need a new PSU? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-03-2006, 11:10 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 34
Default will i need a new PSU?

I have a x700pro and im lookin at a new card. The thing is that im not sure if ill need a new psu. (i dont have money)

http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814143049

I have a stock psu. I tryed calling gateway (i know i know) and they are very stupid. I tryed asking but they were like uhhhhhhh i dono.

help
__________________

Airborne916 is offline  
Old 09-03-2006, 12:01 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 2,992
Default

Open the side panel and look for 12V and how many amps it has.

Also look for max output.
__________________

__________________



May the wind always be at your back and the sun upon your face, and may the winds of destiny carry you aloft to dance with the stars
Lord AnthraX is offline  
Old 09-03-2006, 12:56 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 34
Default

it dose not show anything on the side.
Airborne916 is offline  
Old 09-03-2006, 01:11 PM   #4 (permalink)
Grandfather of Techist

\_(ツ)_/
 
Trotter's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: The South
Posts: 31,302
Default

The best you could hope for would be a 300W or a 350W, but I doubt it's a 350.

The minimum for that card is 350, so you need to look at 400+. 500W would be your sweet spot.
__________________


My Rig: SABLE
Antec 300 Illusion / Antec EarthWatts EA650 650W / ASUS GeForce GTX 960 GTX960-DC2OC-2GD5
AMD FX 8320 x8 Black Edition / Gelid Tranquillo / MSI 970A-G43
Sandisk Ultra Plus 128GB / Samsung 840 120GB / WD Black 750GB / WD Green 1TB
2x4GB DDR3 1600 - 2x2GB DDR3 1600
Win10 Ent 64-bit - Mionix Naos 7000 Mouse - CM Storm QuickFire Rapid Mech Keyboard


R.I.P. Danny L. Trotter ... 14 Nov 1945 - 4 Sept 2009
Trotter is offline  
Old 09-03-2006, 01:56 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 34
Default

if i get it will installing it be any diffrent than any other card since its sli?
Airborne916 is offline  
Old 09-03-2006, 02:35 PM   #6 (permalink)
Future ex-member
 
lancec2c30's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Chehalis, WA
Posts: 4,012
Send a message via MSN to lancec2c30
Default

sli is only when you buy two of them. Dont worry about the SLI, it just installs like any other gfx card.
__________________

XP Pro | Vista Home Premium | Linux Ubuntu 7.10
s939 X2 3800 Toledo @ 2.6ghz | evga 7900gs | 320gig + 80gig wd | 1gb Ram | Abit KN8 SLI
3.1ghz achieved. :cool:
70K F@H member..............still waiting for the "iRACK"

Norcent will not be forgotten.

lancec2c30 is offline  
Old 09-03-2006, 02:59 PM   #7 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 34
Default

hows this?

http://www.newegg.com/Product/CustRa...82E16817148027

if you have anything better to offer pleas offer up, i want to spend around that armount.
Airborne916 is offline  
Old 09-03-2006, 03:06 PM   #8 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 34
Default

oh i 4go my specs

HT p4 3.2
2x 512
200gb HD
7600GT (maybe)
Airborne916 is offline  
Old 09-03-2006, 03:25 PM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
gurusan's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Portland, OR
Posts: 6,562
Send a message via MSN to gurusan
Default

I would go with a better brand. You don't want to cheap out on a PSU.

I suggest Forton, Antec, maybe rosewill.
__________________
|| 2500K @ 5GHz 1 thread, 4.8 2 threads, 4.6 3, 4.5 4 1.284V ||
|| P8P67-M Pro || 8GB @ 2133MHz ||
|| 5850 @ 1000/1225 || XFX 650W || Silverstone FT03B ||
|| 37" LCD TV || CM Hyper 212+ || Samsung 2.1 Soundbar ||
gurusan is offline  
Old 09-03-2006, 03:57 PM   #10 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 326
Send a message via AIM to vipercrazed Send a message via Yahoo to vipercrazed
Default

if you only have $40, try the 430w thermaltake, comes prebraided

its only 430 peak watts though
__________________

__________________
bfg tech 7900GT@475 still ll 3200+ venice@2.72, 1.55v ll OCZ 1GB ll WD 320 GB hdd
vipercrazed is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.