why am i scoring so low in 3dmark 01se? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-01-2005, 05:17 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 730
Send a message via AIM to burned-ati Send a message via Yahoo to burned-ati
Question why am i scoring so low in 3dmark 01se?

ok i got a 6600gt! gigabyte motherboard nvidia nforce 2 chipset my athlon 2500 is overclocked to 2.3ghz and i got 512mb memory 333mhz, and im not even hitting 15000 in 3dmark 01se i hit 7600 in 3dmark 03. why is my 01 score so low?
__________________

burned-ati is offline  
Old 08-01-2005, 05:53 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

I hit 6000 in 01, and 9000 in 03 with a 6600GT
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Old 08-01-2005, 06:34 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

1.) you have ddr333 ram, try getting ddr400 IF your mobo supports it
2.) 3dmark01 mostly tests your CPU and works better with ATi, that's why most ppl dont use it to bench performance
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 08-01-2005, 06:35 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,289
Send a message via AIM to timmer
Default

who knows that why they come out with new more accurate stuff
__________________
Intel p4 HT 3.0GHz
1 16x Toshiba dvd burner
2 sticks of corsair ddr2 533mhz 512mb
GeForce Fx 6600GT
Asus P5LD2
HD AUDIO
480W thermaltake
timmer is offline  
Old 08-01-2005, 06:40 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Shumway's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729
Default

Quote:
Originally posted by DJ-CHRIS
I hit 6000 in 01, and 9000 in 03 with a 6600GT

How can you only get 6000 in 01,I'm getting 7400 with a 9550se and a sempron
Shumway is offline  
Old 08-01-2005, 07:41 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 730
Send a message via AIM to burned-ati Send a message via Yahoo to burned-ati
Default

yea my motherboard supports pc3200 and also dual channel i just havnt had the money right now im going to sell my old motherboard and my old memory and get a gig of dual channel pc3200 timings 23225 then i should fly.
burned-ati is offline  
Old 08-01-2005, 07:45 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 730
Send a message via AIM to burned-ati Send a message via Yahoo to burned-ati
Default

oh yea D-J CHRIS u might want to check your chipset man because 6000 is not right for your video card in 3dmark01 i was only scoring 12000 when i had my via chipset motherboard! well just mainly because most via chips dont like nvidia go for a nvidia chipset. as soon as i went from via to nvidia chipset i scored over 3000 more and better quality in games and fps also
burned-ati is offline  
Old 10-20-2005, 01:53 AM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 3,782
Default

im getting 13577 in 3DMARK01 with a Athlon Xp 2500+ with DDR 333 ram stock
__________________
Core 2 Duo E6400, DFI Infinity 975X/G, 2x 512mb DDR2 667mhz, Albatron 7900gt, WD 200gb SATA, Samsung DVD-RW, Silverstone ST-50EF 500w PSU.
waynejkruse10 is offline  
Old 10-20-2005, 02:13 AM   #9 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

diablo pretty much got it....it's really dependant on your overall system, CPU, memory, memory bandwidth really play a role in it more so than the GPU.....
Nubius is offline  
Old 10-20-2005, 08:00 AM   #10 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Quote:
Originally posted by burned-ati
oh yea D-J CHRIS u might want to check your chipset man because 6000 is not right for your video card in 3dmark01 i was only scoring 12000 when i had my via chipset motherboard! well just mainly because most via chips dont like nvidia go for a nvidia chipset. as soon as i went from via to nvidia chipset i scored over 3000 more and better quality in games and fps also
Yeah I know their's something wrong.

Wow what an old thread
__________________

DJ-CHRIS is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.