What memory would you get for a gaming pc? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-13-2005, 02:24 PM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 99
Default What memory would you get for a gaming pc?

I have pretty much figured out the rest of the build, now alls I need is a nudge in the right direction. I cant decide on it. So I come in search of answers, if you were building a gaming pc what would you choose for memory(I dont want to buy VALUE ram again) So what is your vote of the best ram?

Thanks
Dave
__________________

Dav536 is offline  
Old 06-13-2005, 02:28 PM   #2 (permalink)
WiZ
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 43
Default

>=1024 mb Ram (1G), for a top gaming comp. The more RAM you have; the fater your processor will take whenrunning applications your comp can rum simutainisly.
__________________

WiZ is offline  
Old 06-13-2005, 02:30 PM   #3 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 7
Default

Better to get two sticks of 512mb instead of one 1gb stick.
fbiboy is offline  
Old 06-13-2005, 02:55 PM   #4 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 99
Default

Thanks guys, I was planning on getting 2x512 sticks. Just having problems deciding on what BRAND to get???

Dave
Dav536 is offline  
Old 06-13-2005, 03:05 PM   #5 (permalink)
Memberbot
 
Elbatrop1's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 4,057
Default

If you arent going to overclock, then brand doesnt really matter too much.

Something nice and cheap like this will be good.

If you are going to OC, then thats a whole other story.
__________________

Intel E6750...........PSN: ELBATROP
XFX nForce 650i Ultra
Patriot PC2-6400 8GB (4x2GB)
eVGA 9800GT
36GB WD Raptor
120GB SG
1TB SG
Logitech X-530
Samsung SyncMaster 931c
Samsung SyncMaster 750s
Windows 7 Home Premium 64
Elbatrop1 is offline  
Old 06-13-2005, 03:12 PM   #6 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 99
Default

Yeah I tried to overclock my Value ram last time and did not like the results. So if you have a type that is better for OC please let me know. I have been looking at the mushkin Redline and some of the corsair XMS or the OCZ platinum rev 2
Dav536 is offline  
Old 06-13-2005, 03:48 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

It's their between G. Skill LA's or OCZ Rev 2's for a gaming PC

And you want TCCD based ram like that, as your motherboard cannot give out much voltage at all.
DJ-CHRIS is offline  
Old 06-13-2005, 03:56 PM   #8 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 99
Default

This is the MB I am using----

DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D Socket 939 NVIDIA nForce4 Ultra ATX AMD Motherboard

So would those work on that?

Dave
Dav536 is offline  
Old 06-14-2005, 01:51 AM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 91
Default

unless u have an awful lots of money go for the rev 2 cos La's cost alot
1337 n00beh is offline  
Old 06-14-2005, 01:53 AM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

look for twinmos on newegg

a gig of those go for like $86 (a huge steal, they run out of stock very frequently)

they use winbond UnTesTed chips that are seen in many, much more expensive ram
__________________

__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.