What the hell am I doing wrong - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-11-2004, 09:21 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 207
Default What the hell am I doing wrong

I recently got a new amd 64 3200+
and after about 2 days of trying to convince myself not to overclock it I decided to do it anyway. I started changing the FSB in increments of 5 and reached 225 max (10 x 225) but it was made some errors encoding video so i knocked it down to 220 where it was stable but after about 2 days it died on me due to some over voltage (or something that I am not sure of ) so i got a new one same kind amd 64 3200+ with the same gigabite k8vt800 pro board and the via chipset anyway this time i got a stable fsb of 224 keeping the multiplier at 10 I also set the dimms to +.01 volts and sure enough 3 days later it dies but not the same as last time this time it goes to the memory test and passes but then lock's up to where I cant get into the bios or do anything so now I have a third amd 64 3200 + same as the other's but I want to know what the hell I did wrong on the first 2

also when I put the fsb at 225 for a 2.25 ghz it wouldent register in the system properties or on a computer clock why is this

anyone have any ideas on either of the questions would be very helpful
__________________

amd643200+ is offline  
Old 01-12-2004, 04:25 AM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii
Default

yea i've read that people have done slight overclocks to this chip due to it burning up/very unstable.. this chip is massive, already full of fun and entertainment... it's clocked as a 3.2(pentium), so personally i wouldn't see myself pushing this chip at all!
__________________

Demalii is offline  
Old 01-13-2004, 12:17 AM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 207
Default

I dont think it was the psu because it was still working after the rest of the PC had died and yes I have read of people reaching higher ghz than me and mine was a modest OC of only 2.2ghz and 2.24ghz thats why I was so surprised but i will just leave the bios alone when I get my third one I think that it is the gigabit board that is the problem I dont think it responds well to overclocking
amd643200+ is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.