what do you think of this OC - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 04-05-2007, 05:46 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Jan 2005
Posts: 591
Default what do you think of this OC

well after a full night of work and testing this is what i have:
***cpu(opty170) @ 2.6 from original 2.00 with a voltage of of 1.425(bios) (showing in everest and asus probe as 1.44-1.45)
***temps-idle 35* asus probe...(core1 33* core2*41) in everest.....
***temp-full(i ran 2 instances of prime for 11 hours) ...core 1 i ran a custom test (min 128-max1024 with ram to be tested of 1580 MB)....core2 i ran the small FFt test for max cpu stress....and before i stopped the test i had the fallowing .... http://img413.imageshack.us/img413/3127/55ej2.jpg

****Ram: i used 333 for the index value which is showing my ram at 217 instead of 200 with 2-3-3-5 timings at 1T...
so what do you think .....???

zenyora is offline  
Old 04-05-2007, 06:18 PM   #2 (permalink)
Renowned Budgeting Master
Join Date: Nov 2006
Location: Uniontown, PA
Posts: 4,153
Send a message via AIM to Sora
Default Re: what do you think of this OC

that seems like a pretty good overclock and your temps are still pretty low. Optys can go pretty high from what I know so you could add a few more volts like 1.456 or so and see if you cant get 2.8 or something.

E6300 w/ Arctic Freezer Pro 7 @ 3.6ghz 1.4Vcore
Antec 900 Case
EVGA 750i FTW Mobo
4x1GB of G.skill DDR2-800
2 8800GT in SLI
22" Samsung Syncmaster
1 250GB WD and 1 Seagate 7200.10 in RAID 0
Corsair 520HX 3DMark06 Score: 13900
Sora is offline  
Old 04-05-2007, 07:55 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Jan 2005
Posts: 591
Default Re: what do you think of this OC

actually by setting my memroy index value to 233 and taking the memory out of the picture i was able to get my opty to run at 2.7 with a 1.45 voltage ..but when i tried 2.8 i got to the last option which was 1.5v without getting a stable result ...it either hanged or a BSOD..why i have no idea....? so when i decided to just settle for 2.7 i couldn't get the right trimmings .....with these settings i was able to get it stable at 2.6 knowing that it would be at 333 ..even the timmings was adjusted automatically .... i have an ocz platinum ddr 400 pc 3200 2-3-2-5 by the way ..so if you know anything that might help let me know.....
zenyora is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 06:55 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.