What did I screw up? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-12-2005, 08:12 PM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 115
Default What did I screw up?

I just finished a build and had XP loaded and operating when I had a boo-boo. I had the power disconnected to my second HD, and when I moved some of the power cables to look at the mobo while the computer was operating a power plug touched metal on my second HD and the computer immediately shut down. Now the thing wont do anything!!!

I disconnected the power to the video card and couldnt get the computer to beep... same thing when I pulled the memory.

What did I do?
__________________

smallblock is offline  
Old 01-12-2005, 08:15 PM   #2 (permalink)
Master Techie
 
Shumway's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729
Default

I did the same thing once and fried EVERYTHING,so you might have just screwed your self all i can say is see if you can test the stuff in another comp.
__________________

Shumway is offline  
Old 01-12-2005, 08:17 PM   #3 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 115
Default

Man, that is not at all comforting! The memory, too?
__________________
~ Heath
smallblock is offline  
Old 01-12-2005, 08:19 PM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Shumway's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729
Default

It could have fried everything you have,the only thing's that were still good were my hard drive's,so ya it don't sound to good for ya.
Shumway is offline  
Old 01-12-2005, 08:22 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 115
Default

Well, the power supply still works so it wont be a complete loss! That's going to be an expensive lesson.

I will test the video card in this machine I am using now and see if it is fried or not. The HD's both spin up when there is power to them....
__________________
~ Heath
smallblock is offline  
Old 01-12-2005, 08:24 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Shumway's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729
Default

Just try and test everything you can,if you can't test something maybe a local computer store can do it for you.
Shumway is offline  
Old 01-12-2005, 08:40 PM   #7 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 115
Default

The video card is good still !!!
__________________
~ Heath
smallblock is offline  
Old 01-12-2005, 08:59 PM   #8 (permalink)
Master Techie
 
Shumway's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729
Default

Keep checking everything you might have gotten lucky
Shumway is offline  
Old 01-12-2005, 09:18 PM   #9 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 115
Default

Well, I can't test any more .... I killed me to do it, but I ordered new parts a bit ago.
__________________
~ Heath
smallblock is offline  
Old 01-12-2005, 09:27 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
Shumway's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729
Default

Well atleast you know to check everything before you boot up now it's a costly mistake that you don't want to do again.
__________________

Shumway is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.