Weird specs problem - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-10-2007, 02:05 PM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 24
Default Weird specs problem

On CPU-Z it says my Intel Core 2 Duo is 2.6 GHz but I actually over clocked my E6750 to 3.2 GHz but why it's reading the stock speed on the program? On BIOS it is 3.2 GHz 400MHz 8x Multiplier but on CPU-Z and Everest is says 2.6 GHz. It reads the voltage correctly and ram timing and ratio correctly. Is this something I need to worry about?
__________________

3r1c is offline  
Old 11-10-2007, 02:06 PM   #2 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Weird specs problem

screenshot of cpuz?
__________________

__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 11-10-2007, 02:35 PM   #3 (permalink)
Everything to Nothing
 
Nick's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Wales
Posts: 4,053
Send a message via MSN to Nick
Default Re: Weird specs problem

is there some intel equivalent to amd cool n quiet becuase if there is then this is probarbly whats making your processor show up as 2.6GHz instead of 3.2Ghz

EDIT: is it called intel speed step technology?
Nick is offline  
Old 11-10-2007, 02:39 PM   #4 (permalink)
Retired.
 
peterhuang913's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Los Angeles, California
Posts: 8,076
Send a message via AIM to peterhuang913
Default Re: Weird specs problem

Quote:
Originally Posted by nickm926 View Post
is there some intel equivalent to amd cool n quiet becuase if there is then this is probarbly whats making your processor show up as 2.6GHz instead of 3.2Ghz

EDIT: is it called intel speed step technology?
cant be, there is not multiplier for 400mhz to 2600mhz.
__________________


My computer uses 1.5A-load, .8A-idle, .65A-standby, .05A-turned off on 125V.
"The spaces between your fingers were created so that another's could fill them in."
Quote:
Originally Posted by Norcent View Post
I need to stop using the internet.
peterhuang913 is offline  
Old 11-10-2007, 04:25 PM   #5 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 24
Default Re: Weird specs problem

Here's the screenshot
Attached Images
File Type: jpg screenshot.JPG (87.8 KB, 18 views)
3r1c is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Weird Problem - Maybe RAM freeze? pc_boy Microsoft Windows and Software 9 11-05-2007 08:19 AM
Weird cd burning problem endezeichen Hardware Repairs and Troubleshooting 1 08-18-2007 03:11 PM
Speaker Connection Problem 5.1 Surround Sound, really weird story Deadpixel Computer Audio and Multimedia 6 07-09-2007 11:56 PM
weird 56K/phone line problem bnuk013 Hardware Repairs and Troubleshooting 3 04-18-2007 03:44 PM
Really Weird Power Boot Problem i_am_a_robot Hardware Repairs and Troubleshooting 1 04-10-2007 08:13 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 08:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.