Weird - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-04-2006, 07:47 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
plumber4578's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Hanover, PA
Posts: 391
Send a message via AIM to plumber4578 Send a message via MSN to plumber4578
Exclamation Weird

I OC my athon 3000 to a 3200. After I overclocked it my programs load much slower at start up. After the start up programs are loaded it flies. It seems to take a couple of minutes to load what used to take a couple of seconds.
__________________

plumber4578 is offline  
Old 01-04-2006, 08:02 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

Possible heat issue, or not enough voltage.

How did you test stability so far? Always test for stability b4 you try to do anything with programs and the like.
__________________

__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Old 01-04-2006, 09:12 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
plumber4578's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Hanover, PA
Posts: 391
Send a message via AIM to plumber4578 Send a message via MSN to plumber4578
Default

i bumped the valtage up 1 notch. As far as a stability test. What's that?? LOL!
__________________
My puter:
MOBO - ASUS P5W DH DELUXE
CPU - INTEL Core 2 Duo E6600 Conroe 2.4GHz
VIDEO - EVGA 8800 GTX
MEM - 4 GB (1BGX4) G.SKILL PC2 6400
PSU - CORSAIR 620WATT
HD - 2 SAMSUNG 500GB 7200 RPM
OS - Windows Vista 64Bit
plumber4578 is offline  
Old 01-04-2006, 09:15 PM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

Prime 95 - It's a memory test program.

You need to provide more details. We don't even know if it's an Athlon XP or Athlon 64. Give us system specs.

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 01-04-2006, 09:20 PM   #5 (permalink)
Super Techie
 
plumber4578's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Hanover, PA
Posts: 391
Send a message via AIM to plumber4578 Send a message via MSN to plumber4578
Default

athon XP 300+ Barton Core. ASUS mobo (A7 something E-Deluxe ? There best slot A board) I'm running about 40 degrees. FBS 209 Multiplier 11. Could it just be a F'd up windows? I have a XP upgrade from 98. It's a bootleg copy so I don't have any service packs.
__________________
My puter:
MOBO - ASUS P5W DH DELUXE
CPU - INTEL Core 2 Duo E6600 Conroe 2.4GHz
VIDEO - EVGA 8800 GTX
MEM - 4 GB (1BGX4) G.SKILL PC2 6400
PSU - CORSAIR 620WATT
HD - 2 SAMSUNG 500GB 7200 RPM
OS - Windows Vista 64Bit
plumber4578 is offline  
Old 01-04-2006, 09:21 PM   #6 (permalink)
Super Techie
 
plumber4578's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Hanover, PA
Posts: 391
Send a message via AIM to plumber4578 Send a message via MSN to plumber4578
Default

Do you have a link where I could get that prime 95 program?
__________________
My puter:
MOBO - ASUS P5W DH DELUXE
CPU - INTEL Core 2 Duo E6600 Conroe 2.4GHz
VIDEO - EVGA 8800 GTX
MEM - 4 GB (1BGX4) G.SKILL PC2 6400
PSU - CORSAIR 620WATT
HD - 2 SAMSUNG 500GB 7200 RPM
OS - Windows Vista 64Bit
plumber4578 is offline  
Old 01-04-2006, 09:26 PM   #7 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

Uh yah, from 98 to XP is not really a "smooth" process, it's better just to reformat and get a real version of XP.

It's also illegal, nice going, hope the feds don't troll this site too often.

If the PC was mine, I'd reformat it, and do a fresh install of XP. This ill get ri of any possible problems that you had during the upgrade process, even if you weren't aware of any. There are too many differences.

EX: Windows 9x uses a FAT16 or FAT32 format on your harddrive, this is somewhat archaic today and has a very unorganized/wastefull storage file system structure.

Windows XP uses NTFS (along with a newer version of NTFS), slightly newer and alot more organized, better security, etc.

You can't simply switch from a FAT partition to an NTFS one. I know the "upgrade" makes it seem like you can, but it's definetly not recommended even my Microsoft. Format in NTFS and install XP.

Also, when installing a new OS, never be overclocked/tweaked in anyway. This can really screw up th install. Wait until it' all said and done, then overclock again.

EDIT: Google.com is nice. - http://www.majorgeeks.com/Prime95_d4363.html
__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Old 01-04-2006, 11:04 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 3,453
Send a message via AIM to FghtinIrshNvrDi Send a message via Yahoo to FghtinIrshNvrDi
Default

you're right! google rocks. And I'm also fond of majorgeeks for my geekyman programs that I love so very much.

Ryan
__________________

<b>I'm an unhyphenated American.</b>
System Specs:
Intel Q6600 @ 3200 1.4v
Abit IP35 Pro "The Snake"
2x2gb A-Data @ 800
Diamond HD 3870 512mb


Great FORD TRUCK resource: http://www.fordtruckfanatics.com
FghtinIrshNvrDi is offline  
Old 01-05-2006, 10:59 AM   #9 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default

You can still get service packs.... I do.... lol
__________________

c0rr0sive is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 05:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.