Watercooling Questions - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-14-2005, 01:12 AM   #1 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 91
Default Watercooling Questions

Does Watercooling take the power from mains or from computer psu ?
if i was gonna use asetech what pieces wud i need to cool the motherboard, gpu and cpu ?
__________________

1337 n00beh is offline  
Old 06-14-2005, 01:36 AM   #2 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,279
Default

you cant cool the motherboard w/ watercooling, just anythign they seel a water block for and i believe the power comes from the PSU. And you use water blocks made specificaly for the part your trying to cool (video, cpu, chipset, HD).
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is online now  
Old 06-14-2005, 01:43 AM   #3 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 91
Default

yes u can
http://www.kustompcs.co.uk/acatalog/info_2624.html
1337 n00beh is offline  
Old 06-14-2005, 01:49 AM   #4 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

that northbridge cooler does practically nothing, it's just a waste of money

btw, asetech really sucks, you should look into danger den products instead (see the above sticky for more info on water cooling)

btw, you don't happen to be 1337 n00b on XtremeSystems do you?
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 06-14-2005, 02:00 AM   #5 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 91
Default

no i dont happen to be the 1337 noob on xtreme systems
1337 n00beh is offline  
Old 06-14-2005, 03:38 AM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

uhh that's a chipset water block which is what PP said you can cool......thats not "the motherboard" that you're cooling.

Build your own system at www.dangerden.com

Pump
Tubing
Reservoir or T-Line
Rad
CPU and/or GPU block

that's all you need
Nubius is offline  
Old 06-14-2005, 09:26 AM   #7 (permalink)
The Water Cooling Guru
 
aspire's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308
Default

you forgot fans for the rad
__________________
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.

Thanks!

The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Old 06-14-2005, 09:35 AM   #8 (permalink)
Him
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 3,190
Send a message via AIM to Him Send a message via Yahoo to Him
Default

1337 n00beh, will this be the first water cooling saetup you have had? If it is, I advise against building your own. You should get a kit for your first one, and then when you know what you are doing build your own. A good starter one is the Thermaltake Aquarius 3. Dangerden also has kits, give one of them a go. But if this is your first water cooling system, I wouldnt advise you to build it yourself.

Also, you can get pumps that plug either into your mother board via a fan controller, directly to the psu via a molex connector, or you can get one to plug straight into your hosue outlet.
Him is offline  
Old 06-14-2005, 01:06 PM   #9 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 91
Default

errrr u shud see the price of uk kits, and the few amounts of kits available.
there are also few brands
1337 n00beh is offline  
Old 06-14-2005, 04:11 PM   #10 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Quote:
I wouldnt advise you to build it yourself.
I disagree, I built my own from Dangerden and a bit of modding, there's no difference between a prepackaged kit and buying the parts seperately, you still have to set both of them up in the same fashion.

Swiftech is another good company.
__________________

__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.