Wahhh, my Graphics Card didnt save the Overclock settings? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-21-2007, 12:04 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,046
Default Wahhh, my Graphics Card didnt save the Overclock settings?

I turned off my computer last night and now turned it on and my graphics card went back to factory settings. Was I suppose to do something so it saves in there forever?

I was using nTune. I thought it would just take a little tweaking and it would save it there forever.

I was soo happy that I overclocked my graphics card.

I hope I dont need to do anything such as flashing bios and etc like such to overclock this thing and stay there forever.

At least my CPU is still overclocked though hehe.
__________________

__________________
PINOY3000
Aluminum Unibody MacBook
Q6600 @ 3.0 GHz 333MHz x 9 Multiplier VCore: 1.3V
NVidia GeForce 8800GTS 640MB; G.Skill 6GB-HZ 1000MHz 5-5-5-15 1.9V
WD Raptor-X 150GB 10,000RPM; Seagate Barracuda 320GB 7,200RPM
ASUS P5B Deluxe Wifi Edition; Thermaltake Armor Full Tower Case
Logitech G15 Keyboard & G5 Mouse; Bose Companion 5 Speakers
Antec Quattro 850-Watt PSU; Tuniq Tower 120 HSF, Blu-Ray Drive
Gateway 22" FPD2275W LCD Display; MS Windows Vista Premium 64-Bit
Samsung 40" 1080p Full HD LCD TV (Samsung LN40A550)
pinoy3000 is offline  
Old 08-21-2007, 12:26 PM   #2 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default Re: Wahhh, my Graphics Card didnt save the Overclock settings?

yeah, I think ntune is only for seeing how high it can get.

I use ATI Tool. You can set clock speeds so that it will load every reboot.
__________________

__________________
Apokalipse is offline  
Old 08-21-2007, 12:36 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,046
Default Re: Wahhh, my Graphics Card didnt save the Overclock settings?

ATI Tool doesnt work on vista.

Oh well, guess ill have to wait lolz.
__________________
PINOY3000
Aluminum Unibody MacBook
Q6600 @ 3.0 GHz 333MHz x 9 Multiplier VCore: 1.3V
NVidia GeForce 8800GTS 640MB; G.Skill 6GB-HZ 1000MHz 5-5-5-15 1.9V
WD Raptor-X 150GB 10,000RPM; Seagate Barracuda 320GB 7,200RPM
ASUS P5B Deluxe Wifi Edition; Thermaltake Armor Full Tower Case
Logitech G15 Keyboard & G5 Mouse; Bose Companion 5 Speakers
Antec Quattro 850-Watt PSU; Tuniq Tower 120 HSF, Blu-Ray Drive
Gateway 22" FPD2275W LCD Display; MS Windows Vista Premium 64-Bit
Samsung 40" 1080p Full HD LCD TV (Samsung LN40A550)
pinoy3000 is offline  
Old 08-21-2007, 01:09 PM   #4 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 412
Default Re: Wahhh, my Graphics Card didnt save the Overclock settings?

Try RivaTuner.
__________________
Case: COOLER MASTER Centurion 5
Mobo: GIGABYTE GA-P35-DS3R
CPU: Intel Core Duo E6750 2.66GHz @ 3.2GHz
GPU: EVGA GeForce 8800GTS 320MB
PSU: CORSAIR CMPSU-520HX 520W
RAM: G.SKILL 2GB (2 x 1GB) DDR2 800
(RIP) HDD 1: Seagate Barracuda 7200.10 320GB
HDD 1: Western Digital Caviar Blue 320 GB
HDD 2: Seagate Barracuda 7200.11 500GB
HDD 3: Western Digital Caviar Black 1TB
HS: ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro 92mm CPU Cooler
OS: Windows XP 32 Bit Home :rolleyes:
Audio: Maya1010 Pci with Breakout Box
BlueHeaven is offline  
Old 08-22-2007, 09:43 PM   #5 (permalink)
True Techie
 
Comdot's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: England
Posts: 233
Default Re: Wahhh, my Graphics Card didnt save the Overclock settings?

i used ntune yesterday for the first time. you need to understand what it does.

1) do a coarse tune or the other one, depending how long you wanna wait
2) save the profile thingamajig that it makes
3) still in ntune, create a rule (you'll figure it out ) that loads that profile thingamajig every time windows starts

-easy

it does more than riva tuner, as it does a 20 min or 3 hour stress test = more stable. it also has the ability to change not just core and ram speed (as riva tuner) but bus speed and a couple of other things.

piece of ****. (easy!)

last thing, riva tuner is good for getting and saving a graph of your temp, core, ram speeds.
__________________
MSI P35 NEO2-FR Socket 775 mobo
Intel Core 2 Duo E6750 @ stock settings
Patriot 2GB PC2-6400 C4 Extreme Performance @ stock settings
MSI GeForce NX8800GT-Zilent 512MB [link]
2x 250GB Samsung Spinpoint SATA2 8MB
Maxtor DiamondMax 10 200GB
Maxtor 40 gig drive
X-Fi Xtreme Gamer sound card
Lite-on CD/DVDburner
Generic CD/DVD drive
Arctic Cooling Freezer 7 PRO
600W Xilence Gaming Edition PSU
HP LP2475w 24" monitor [link]
Saitek Eclipse Keyboard
Intellimouse Explorer 2.0A9
Comdot is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
graphics card problem xargon Hardware Repairs and Troubleshooting 6 07-28-2007 03:14 PM
Won't go onto Windows Logon or Accounts through graphics card, but will on shared gfx Linked Hardware Repairs and Troubleshooting 4 06-28-2007 09:04 PM
Graphics card fan iviv Hardware Repairs and Troubleshooting 3 03-31-2007 06:52 PM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.