voltmodding! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-24-2006, 05:13 PM   #1 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default voltmodding!

Ok well I am at the point I dont care what happens to this video card. I was wondering, I have an sapphire x800 gto with the r430 core. I went from 400/980 to 440/1080 with my vf900. I had some crappy paste when using this. I want to put some of this zalman stuff I have on it finally and voltmod. Is it worth doing, can i have a link to site on how to do this, and would I get a high enough oc worth doing this?
__________________

Pepsiboy700 is offline  
Old 08-24-2006, 05:36 PM   #2 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 176
Default

If you don't care, why not try it? You can always buy another card if/when this one melts.
__________________

StillwaterIT is offline  
Old 08-24-2006, 06:52 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

I doubt it will melt and if you do it right nothing bad will happen.
__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Old 08-24-2006, 08:12 PM   #4 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

well.. ati cards can be voltmodded with a program.. my x1900xt can be changed of volts with atitune or whatever its called.. just get that program and up the voltage!
__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 08-24-2006, 08:12 PM   #5 (permalink)
Monster Techie
 
Ridlyn's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,920
Default

If you trust yourself, you have good cooling i dont see why not.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sylus View Post
Could have been worse, you could have been raped by a clown.
Ridlyn is offline  
Old 08-24-2006, 08:18 PM   #6 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

Whats it called? (atitune didnt come up)
__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Old 08-25-2006, 02:08 AM   #7 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Apokalipse's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Melbourne, Australia
Posts: 14,559
Default

ATI Tool
I use it on my 7900 GT (yes, it does work on Nvidia cards. I find it to be better than Coolbits.)
__________________
Apokalipse is offline  
Old 08-25-2006, 11:46 AM   #8 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

Cant adjust my voltages it seems or im just not looking hard enough. Anyone got a link to a site that explains how to volt mod my x800?
__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Old 08-25-2006, 02:47 PM   #9 (permalink)
Hard Gay Nahalem! Fooo!
 
NosBoost300's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Bellflower, CA
Posts: 10,154
Send a message via AIM to NosBoost300
Default

okay... first go to settings.. then just follow the pictures



__________________
Current Build:
Intel 3770k @ 4.4 GHZ | Galaxy GTX 770 SLi | 16 GB G.Skill Sniper | ASrock z77 Extreme4
2xSamung 840pro 128GB in Raid | 2x1TB Seagate | Antec 750 Watt GamerSeries
Media Build:
Intel Core i3 3220 | Galaxy GTX 650 | 8 GB Corsair Vengeance | ASrock B75M | Samsung 840 120GB
NosBoost300 is offline  
Old 08-25-2006, 03:03 PM   #10 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: May 2005
Location: West Babylon, New York
Posts: 2,021
Send a message via AIM to Pepsiboy700 Send a message via MSN to Pepsiboy700
Default

I have .24 maybe thats why!

EDIT-Nope still not there. What drivers are you using? I have the Omegas.
__________________

__________________
i3 540 @ 3066 MHZ
4GB DDR3 1600 1T 9-9-9-28
2x 750GB
HD 5750 @ 850/2400
Thermaltake 630W
Antec Lanboy Air
Pepsiboy700 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.