voltage setting - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 07-08-2004, 10:43 AM   #1 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 157
Default voltage setting

I noticed my work computer is at 1.70 for cpu voltage setting. This seems rather high. I have overclocked the 1.5 AMD just a hair. Stable temps run about 52 C. Does the voltage setting increase make my cpu hotter?
__________________

__________________
You light\'em we fight\'em
jayhawker01 is offline  
Old 07-08-2004, 11:05 AM   #2 (permalink)
Junior Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 53
Default

one word:
yes
__________________

newbie88 is offline  
Old 07-08-2004, 11:09 AM   #3 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 722
Default

52 Degrees is fine for your CPU.

Increased voltages make CPU's stable when they are being overclocked.

Most people when overclocking modify the multiplier or FSB MHz speed, when the system starts becoming unstable then you should increase the voltage slightly - keep your eye on the temperature.
__________________
[size=0.5]Full Aluminium ThermalTake Case
Asus A7N8X-E-Deluxe
AMD Athlon XP 3200+ *400 FSB* Barton (2.2GHz)
ThermalTake Volcano 11+ Xaser Edition Air Cooling
1024MB Corsair TwinX XMS 3200 (Dual Channel 2x512) 2-3-2-6
256Mb XFX 7800 GS EXTREME
2x WD Raptors (10krpm 8MB Cache) 36.7GB using RAID -0
Video Logic SonicXplosion 5.1 Soundcard
[/size]
Kangaroo is offline  
Old 07-09-2004, 05:54 AM   #4 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 24
Default not bad

it seems your motherbaord is good
gzresident is offline  
Old 07-10-2004, 11:57 AM   #5 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 722
Default

FYI: Older AMD Athlon's/Duron's have core voltages from 1.6V to 1.85V.
__________________
[size=0.5]Full Aluminium ThermalTake Case
Asus A7N8X-E-Deluxe
AMD Athlon XP 3200+ *400 FSB* Barton (2.2GHz)
ThermalTake Volcano 11+ Xaser Edition Air Cooling
1024MB Corsair TwinX XMS 3200 (Dual Channel 2x512) 2-3-2-6
256Mb XFX 7800 GS EXTREME
2x WD Raptors (10krpm 8MB Cache) 36.7GB using RAID -0
Video Logic SonicXplosion 5.1 Soundcard
[/size]
Kangaroo is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 07:10 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.