Video Overclocking Question - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 06-03-2004, 02:58 PM   #1 (permalink)
True Techie
Join Date: Apr 2004
Posts: 117
Default Video Overclocking Question

Suppose you bought an ATI 9800 SE. Can you overclock it to outperform ATI 9800 PRO/XT?

mRk is offline  
Old 06-03-2004, 05:17 PM   #2 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,878
Send a message via ICQ to Demalii Send a message via AIM to Demalii Send a message via Yahoo to Demalii

yes it's definately possible. I think what you have to do is download the omega drivers to unlock the extra 4 pipelines on the card. Seems that people are saying the powercolor 9800se is overclocking the best. Other cards are more likely to have artifacts after unlocking the 4 pipelines I'm guessing.

So check out the website, you'll have to search for you drivers yourself though =/

Demalii is offline  
Old 06-03-2004, 05:53 PM   #3 (permalink)
Ultra Techie
Join Date: Mar 2004
Posts: 767
Send a message via AIM to Monster00

it is possible.. but anything OCed can cause problems with the video card.. and it will not last as long as a card that is not OCed. You also need to put a better fan on the VPU as well.
Intel 2.8GHZ 800mhz FSB
Western digital 120 GB HD
Western digital 40 GB HD
Asus P4p800s motherboard
1280MB of ram
Xaser III Red and Blue case
Antec 550 watt PSU
BACK TO GOOD OLE CPU FANS(serious not kidding)
ATI readon 9800xt 256 MB
8x DVD burner
52X cd burner
Monster00 is offline  
Old 06-04-2004, 12:44 AM   #4 (permalink)
True Techie
Join Date: May 2004
Posts: 193

wow .. 9800 se can enable the extra 4 pipelines with a driver... those people protecting that are getting lazier and lazier .. ah well .. good for us
Before posting ask your question here:
<form method=\"get\" action=\"\">
<input type=\"text\" name=\"q\" size=\"5\" maxlength=\"255\" style=\"width:200px;\" /><input type=\"submit\" name=\"ask\" value=\"Ask\" style=\"width:40px\" />
modemide is offline  
Old 06-04-2004, 04:50 AM   #5 (permalink)
True Techie
Join Date: Jan 2004
Posts: 171

as far as I know only some se's can be unlocked
Pentium 4 2.8 with M0 stepping.
Only air cooling tho
<a href=\"\"><b></b></a>
<a href=\"\">Aquamark03</a></center>
domwells is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:45 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.