Venice not a monster... - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-11-2005, 03:07 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 582
Default Venice not a monster...

I recently bought a venice 3200+ and have found it to be a sub-par performer... i have only managed to get it to 2480 mhz stable... and that is at a nice 1.6v v-core... i have seen people who claim to have hit 2.6ghz on stock voltage... i know im not doing anything incorrect, i have the the hypertransport bus set to 3x248(x2 DDR)=1488. got my ram set down to 124mhz to make sure it is not my deciding factor... got an amazing xp-120 heatsink that never lets the cpu get above 34... so what could be wrong? im running all of this on an epox 9npa+ sli, with a geforce 6600gt, pc3200 g.skill ram (at stock timings). either im an idiot or i got the worst overclocking venice in the world.

Leonidas
__________________

__________________

The World is my trashcan and i intend to fill it...
Leonidas is offline  
Old 09-11-2005, 03:47 PM   #2 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,313
Default

Could be a coupla things. The cpu just wasnt the right one or its your Mobo.
__________________

__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 09-11-2005, 03:48 PM   #3 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Well for starters your motherboard is not so good

Venices are just like the Winchesters, the early ones were monsters and were able to get some pretty impressive clocks for their time, but the ones around now aren't clocking as high

I was lucky, I got a week 15 which are the ones over at XS that were hitting 3GHz on air, managed to bench mine 2.85GHz...I think anything after week 17 or 18 is less prune to get good results
__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 09-11-2005, 03:56 PM   #4 (permalink)
Build Guru
 
PP Mguire's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Fort Worth, Texas
Posts: 28,313
Default

Thats what i was trying to say.
__________________
"Resolution is just a number." #Ubisoft
Origin/Steam = PP_Mguire Twitch = pp_mguire Instagram = ppmguire PSN = PP_Mguire

Access to my Plex PM me.
PP Mguire is offline  
Old 09-11-2005, 04:01 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
PZEROFGH's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 7,553
Send a message via AIM to PZEROFGH
Default

i got 2.6 and i could do some web browsing and stuff, but i cant play any games. now im down to 2.5, ran 3dmark, crashed during the cpu test. now im down to 2.4 with a 1 to 1 ratio. is 2.4 with 1:1 ratio better then 2.6 with a 5:6 ratio divider?
__________________
Hmmm?
AIM/Xfire - pzerofgh
PZEROFGH is offline  
Old 09-11-2005, 04:49 PM   #6 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

Quote:
Originally posted by PZEROFGH
i got 2.6 and i could do some web browsing and stuff, but i cant play any games. now im down to 2.5, ran 3dmark, crashed during the cpu test. now im down to 2.4 with a 1 to 1 ratio. is 2.4 with 1:1 ratio better then 2.6 with a 5:6 ratio divider?
Long, heavy, stupid debate on that topic on both OC Forums and XtremeSystems started by yours truly.

Basically; screw that 1:1 ratio, you won't lose any performance going away from 1:1. If your CPU is unstable over 240, then run with the 1:1, but if the memory is limiting you, lower the ratio.
Flanker is offline  
Old 09-11-2005, 04:55 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

Does this determine what week my processor is?

CPUID Revision 00020FF0h
Flanker is offline  
Old 09-11-2005, 05:27 PM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 582
Default

is there any way to find out my week without ripping off my xp-120?
__________________

The World is my trashcan and i intend to fill it...
Leonidas is offline  
Old 09-11-2005, 06:12 PM   #9 (permalink)
Banned
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 2,327
Send a message via AIM to Flanker
Default

No, the stepping is on the IHS.

Its the second line from the top, the second (right) part of that line, and its the 3rd and 4th number on that part. The first and second # are the year.
Flanker is offline  
Old 09-11-2005, 06:19 PM   #10 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

week 20's and later were supposed to be some of the worst.

Week 17 was apparently the last good one....I've got a week 18 that'd max out at 2.575GHz in my nf3 Ultra-D buuut I'm HOPING that perhaps it'll go further in this Ultra-D since it's infinitely more stable in terms of the motherboard...buut I haven't gotten around to OC'ing it yet so I don't have any results
__________________

Nubius is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 11:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.