Vcore voltage "scary" - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-13-2005, 07:53 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,289
Send a message via AIM to timmer
Default Vcore voltage "scary"

alright i really wanna make sure about this befor i go fidling with it. i have an lga 775 intel P4 3.0ghz HT. whats the stock vcore and what should i rase it after i overclock above 3.60GHz cause i can run at 3.6 but no highter or ill either get blue screen at start up or games will crash and be unplayable.
questions.
1. whats the standard vcore?
2. whats should i raise the vcore to after 3.60GHz?
IM going for 4.00GHz *****es!!!!!!!
__________________

__________________
Intel p4 HT 3.0GHz
1 16x Toshiba dvd burner
2 sticks of corsair ddr2 533mhz 512mb
GeForce Fx 6600GT
Asus P5LD2
HD AUDIO
480W thermaltake
timmer is offline  
Old 10-13-2005, 09:46 PM   #2 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,885
Default

Just slowly raise the Vcore watching the temps EXTREMLY closely, and make sure its not getting to warm or you might damage it, if it dont work after raising it some then back off and get better cooling and i mean a lot better, that is if you use stock
__________________

c0rr0sive is offline  
Old 10-14-2005, 03:55 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,289
Send a message via AIM to timmer
Default

na dogg i have the zalman 7700. but i dont know what vcore to start at man. cause my bios say automatic for the vcore and then its got quite a few choices. where do i start?
__________________
Intel p4 HT 3.0GHz
1 16x Toshiba dvd burner
2 sticks of corsair ddr2 533mhz 512mb
GeForce Fx 6600GT
Asus P5LD2
HD AUDIO
480W thermaltake
timmer is offline  
Old 10-14-2005, 04:01 PM   #4 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Just max out the vcore and be crazy.

This is assuming you actually know what your doing. You can find your default voltage on the intel spec sheets.
DJ-CHRIS is offline  
Old 10-14-2005, 04:06 PM   #5 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,885
Default

Nubius might be of better help, or one of the members who use an Intel cpu would be of better help, I my self have never used an Intel processor in overclocking, only on a stock HP 5 years ago....
c0rr0sive is offline  
Old 10-14-2005, 07:20 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,289
Send a message via AIM to timmer
Default

lol well i fiddled with it and my max temp now is 60C is that too much?
__________________
Intel p4 HT 3.0GHz
1 16x Toshiba dvd burner
2 sticks of corsair ddr2 533mhz 512mb
GeForce Fx 6600GT
Asus P5LD2
HD AUDIO
480W thermaltake
timmer is offline  
Old 10-15-2005, 03:43 AM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,885
Default

Considering your on a Pentium 4 and possibly a prescott? No it's not bad, thats what my AMD gets at the worst....
c0rr0sive is offline  
Old 10-15-2005, 03:49 AM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

I know nothing about intels and what is considered a safe voltage.

I know with AMD XP's you could go voltage happy and as long as it's cool it's fine...with AMD64's however, even if it's cool you could potentially fry the memory controller...don't know how often that actually happens though
Nubius is offline  
Old 10-16-2005, 02:10 PM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,289
Send a message via AIM to timmer
Default

well i set it way to hight. i have it at 1.425@3.60GHz with a max temp of 53.5 after playing fear for a while. yea i said it FEAR.the actual game which by the way is amazing.
but i had the vcore at like 1.572orsomething the first time i tried i consider myself luky. i think im gonna leave it here with the memory at 623MHz and overclocked gpu i think im set.
by the way i did get to 4.00GHz with a max temp of 65C but i dont like it that hot so i clocked it down a bit to where i do like it.
but yea i hit 4.00GHz in windows and played games and stuff it was great lol.
__________________

__________________
Intel p4 HT 3.0GHz
1 16x Toshiba dvd burner
2 sticks of corsair ddr2 533mhz 512mb
GeForce Fx 6600GT
Asus P5LD2
HD AUDIO
480W thermaltake
timmer is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.