vantec tornado MELT DOWN! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 01-11-2006, 07:04 PM   #1 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 730
Send a message via AIM to burned-ati Send a message via Yahoo to burned-ati
Default vantec tornado MELT DOWN!

lol ok today while playing some bf2, as my usual jett engine /vaccum cleaner noise, stopped! and i smell something. and if computers could rott and decompose. this is what it would smell like. i see smoke blowing out of my case door. and i swear my cpu is buring up!! lol but then i shut the pc off and my vantec tornado cpu fan. is a melted plastic flopp now! and this sucks because this means down clock, becasue i no longer have a super blower on my cpu lol i got some generic 28cfm fan on there. has this happend to anyone before?
__________________

burned-ati is offline  
Old 01-11-2006, 07:26 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

We the people demand a picture
__________________

__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 01-11-2006, 07:36 PM   #3 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 730
Send a message via AIM to burned-ati Send a message via Yahoo to burned-ati
Default

well lol its not that bad, its your regular looking vantec and the back part where the motor is a little odd looking, lol i hope vantec will take this shet back. as it does have a life time warranty. yay! but this site wont let me post pics, i cant seem to make the quality bad enough or the reolution low enough for this site to accept pictures. i belive this site wont take no bigger than 52kb, and it will not accept a picture of 43kb? oh well. the fan actually still works incredible! but when i turn it on it proubly moves 35cfm and makes no noise, and if it runs for a little while the motor gets hotter and hotter and hotter, until it gets mushy plastic around the motor. and continues to smell like a racing rc car with a burned up speed controler lol.
burned-ati is offline  
Old 01-11-2006, 08:13 PM   #4 (permalink)
The Water Cooling Guru
 
aspire's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308
Default

wow...

host the pic with imageshack

and then copy and paste the thumbnail for forums.

-Andrew
__________________
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.

Thanks!

The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Old 01-11-2006, 08:40 PM   #5 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 730
Send a message via AIM to burned-ati Send a message via Yahoo to burned-ati
Default

oh thanks ill get a picture later on tonight.
burned-ati is offline  
Old 01-11-2006, 09:02 PM   #6 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 177
Default

wow, ive seen some cheap fans melt before, something to do with the wiring, but not any brand names like vantec. Yeah i cant wait to see some pics.
doodle dee is offline  
Old 01-11-2006, 09:07 PM   #7 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 730
Send a message via AIM to burned-ati Send a message via Yahoo to burned-ati
Default

ok my fan is working! it screams! still smells weird but it does twerk! the fan doesnt even really look different so dont get your hopes up, but pics coming.
burned-ati is offline  
Old 01-12-2006, 08:42 AM   #8 (permalink)
Ultra Techie
 
Disillusion's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 810
Default

I wanna see.
__________________
CPU: Intel i7 2600k @ 4.4 GHz
Cooler: Cooler Master V8
Mobo: ASRock Z68 Extreme3 Gen3
RAM: Corsair Vengeance 16 GB DDR3 1600 MHz
GPU: EVGA 560 Ti
HDD: Cruicial M4 SSD 128 GB
HDD 2: WD VelociRaptor 300 GB
PSU: Corsair TX650w
Case: Corsair 600T Graphite Series
Disillusion is offline  
Old 01-12-2006, 11:17 AM   #9 (permalink)
Do work.
 
molsen's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Jacksonville, FL
Posts: 1,177
Send a message via AIM to molsen
Default

so wait, your vantec went from being a "melted plastic flopp" to "the fan doesnt even really look different".....? wait, are you a magician? don't tell me it's magic....
__________________
http://mattjolsen.tumblr.com
flickr

Intel E8400 @ 3.78ghz
8gb (4x2gb) G.SKILL DDR2 1600 @ 420mhz, 5-5-5-12
ASrock P43Twins1600 (hates RAM dividers)
WD Caviar 500gb + 250gb hdd, 32mb cache
eVGA 7900gs @ 585/1700mhz
OCZ GameXStream 600w PSU
Sound Blaster X-Fi Platinum
Cooler Master Centurion 5 case
molsen is offline  
Old 01-12-2006, 02:54 PM   #10 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 177
Default

im not sure if you should still be using a melted fan, chances are, its gonna start to melt again and then it can get messy.
__________________

doodle dee is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 12:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.