Upgrading 4 Half-Life 2. Radeon 9700? - Page 2 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 12-24-2004, 08:28 PM   #11 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Quote:
I was unaware of there being multiple half life games out right now....
Perhaps he was reffering to the game mods.

I'd go with the 9800 Pro, I have two of these beasts, one standard card and one AIW, and they both perform very well in HL2 and a variety of other games, without any overclocking.

And the X700 is out of the question since it's a PCI Express card...
__________________

__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 12-24-2004, 10:25 PM   #12 (permalink)
True Techie
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 204
Default

First, I must thank Nubius for his sermon :]
I have been looking around alot and found that the 6600gt is a very good card for a great price! I am still deciding between the 6600gt or the radeon 9800pro. I don't know how they compare in performance In half-life 2 or games like counter strike. From the benchmarks the 6600gt outperforms the radeon in most resolutions over 1024x768, but I dont use them. The radeon did outperform in some of the benchmarks using the 1024x768 and smaller resolutions. The radeon is easier to find and cost less than the 6600gt. i also heard it is very easy to overclock the pro to an XT. what do ya still think? Anyone have benchmarks on Half-life 2?
__________________

Ace No-Money is offline  
Old 12-25-2004, 12:05 AM   #13 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Quote:
First, I must thank Nubius for his sermon :]
AMEN BROTHERS!! Sry, just seen more than my fare share of these threads

You gotta take into consideration especially with an eVGA 6600GT you'll be able to overclock it because they are good quality cards and put good heatsinks on them. Mainly that's the reason for the success of their 6800GT lines.
Nubius is offline  
Old 12-25-2004, 01:16 PM   #14 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 764
Send a message via AIM to True_Orb
Default

My buddy has had his 9700 Pro (OC'd) for about 7 months now and he already wants a new one. Hold out for at least a 6600GT ( $240 USD) if not longer to buy an X800 XT or 6800 GT.

The 9700 will run HL2, but it's already a severely outdated card.
__________________
I argue with people on internet message boards.
Don\'t copy dat floppy!

--------------
Gigabyte GA-7DX(R) DualBIOS/A-bit KV8-Pro
AMD Duron 1.313GHZ/AMD 64 3000+ 2.0 GHZ
512 DDR266/1024 OCZ DDR (3200)
Chaintech GeForce 3 128mb/eVGA 6800GT 256mb
400 watt Powmax/530 watt Fortron
40.9GB 94098U8/80gb SATA
Maxtor DiamondMax/Seagate Barricuda
AOpen KF45A modded case
True_Orb is offline  
Old 12-25-2004, 03:47 PM   #15 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

Quote:
Originally posted by True_Orb
My buddy has had his 9700 Pro (OC'd) for about 7 months now and he already wants a new one. Hold out for at least a 6600GT ( $240 USD) if not longer to buy an X800 XT or 6800 GT.
???$240 for a 6600GT? that sure is overpriced. $190-220 is what i would expect to pay even for the AGP model.
__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Old 12-25-2004, 07:06 PM   #16 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default

yea cos in Australia (where i am) dispite the fact that everything is overpriced i can get a 6600GT PCI-E for $299.
__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Old 12-25-2004, 07:08 PM   #17 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default

i think that its only worth getting Socket 939 if ur gonna go the whole way and get a SLI system. otherwise there is no reason not to go 754instead
__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Old 12-25-2004, 10:35 PM   #18 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

Quote:
Originally posted by Sh0r_ty
i think that its only worth getting Socket 939 if ur gonna go the whole way and get a SLI system. otherwise there is no reason not to go 754instead
heres a few reasons:

there discontinued already with no hope of upgrading to bigger and better parts
they perform alot less than the 939
did i mention that they aren't gonna be made anymore already?

it's definetly a bad idea to go 754 unless you absolutely cannot afford a 939 or do not plan on upgrading your system at all. Pretty soon the cpu's and mobo's are gonna be hard to find, just liek the XP hardware.
__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Old 12-26-2004, 01:34 AM   #19 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 764
Send a message via AIM to True_Orb
Default

You think so? I mean they still sell Socket 462 and Socket A.
__________________
I argue with people on internet message boards.
Don\'t copy dat floppy!

--------------
Gigabyte GA-7DX(R) DualBIOS/A-bit KV8-Pro
AMD Duron 1.313GHZ/AMD 64 3000+ 2.0 GHZ
512 DDR266/1024 OCZ DDR (3200)
Chaintech GeForce 3 128mb/eVGA 6800GT 256mb
400 watt Powmax/530 watt Fortron
40.9GB 94098U8/80gb SATA
Maxtor DiamondMax/Seagate Barricuda
AOpen KF45A modded case
True_Orb is offline  
Old 12-26-2004, 08:49 AM   #20 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,046
Send a message via AIM to 4W4K3
Default

Quote:
Originally posted by True_Orb
You think so? I mean they still sell Socket 462 and Socket A.
They still sell them because there still out there. just cuz' there discontinued doesn't mean that they vanish in one night. it's getting harder and harder to find socket A CPU's, especially in retail stores. there easily found online though. i mean they still sell some ancient computer stuff, it's just overpriced and hard to find...but it's still out there.
__________________

__________________
<marquee scrollamount=\"1\" scrolldelay=\"8\" direction=\"up\" width=\"400\" height=\"65\" style=\"font-family: Verdana; font-size: 8pt\">
Compaq Presario V5000 laptop
¯\\(º_o)/¯</marquee>
4W4K3 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 09:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.