Unlocking Pipes...Dell 6800 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 05-02-2006, 05:19 PM   #1 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 443
Default Unlocking Pipes...Dell 6800

ive got a dell 6800 pci-e 256mb video card laying around and ive been reading places that dell likes to disguise their cards. For example the 6800gto is actually a quadro 3400 in disguise and has 4 pipes that can be unlocked. So ive decided im going to download riva tuner and see what i can come up with using my non-gto 6800. Ill post once i get some results.

If anyone has any experience with this or comments please feel free to post. My theory is that this card is actually something else....
__________________

blaackoran is offline  
Old 05-02-2006, 05:40 PM   #2 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 443
Default

aaah looks like im wrong... 12 pixels max..to bad
__________________

__________________
Alienware m5550
Intel Core Duo T2300
ATI Radeon x1400 256mb
2x 512mb Ram

Logitech G7
Creative GigaWorks T-20
--------------------------
blaackoran is offline  
Old 05-02-2006, 06:01 PM   #3 (permalink)
Master Techie
 
Shumway's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: London - Ontario - Canada
Posts: 2,729
Default

Yep no extra pipe's for the pci-e version
Shumway is offline  
Old 05-02-2006, 10:29 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Ridlyn's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,920
Default

Quote:
Originally posted by Shumway
Yep no extra pipe's for the pci-e version
__________________
Quote:
Originally Posted by Sylus View Post
Could have been worse, you could have been raped by a clown.
Ridlyn is offline  
Old 05-03-2006, 03:29 AM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 2,078
Default

Actually some 6800gto PCI-E cards can be unlocked to gain 4 pipes and 1 vertex shader. I have a gto but haven't gotten it to work at all so far

mvktech has some info on peopel that have done it.
dario03 is offline  
Old 05-03-2006, 07:29 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Ridlyn's Avatar
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,920
Default

From what i read, which was only the first post. You can only do the shader.
__________________
Quote:
Originally Posted by Sylus View Post
Could have been worse, you could have been raped by a clown.
Ridlyn is offline  
Old 05-03-2006, 11:59 PM   #7 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 443
Default

ok ive figured it out. It all depends on the card. the 6800 has no capabilities simply because there arent any locked shaders/pipes. the 6800gto has 4 extra pipes and a shader, and depending on your card... each pipe/shader may be unlockable or just dead.....some people get all 4 pipes and a shader some only get the shader...

too bad my 6800 is the non gto...
blaackoran is offline  
Old 05-06-2006, 06:20 AM   #8 (permalink)
Banned
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 201
Send a message via AIM to bigr5026
Default

Quote:
Originally posted by blaackoran
ok ive figured it out. It all depends on the card. the 6800 has no capabilities simply because there arent any locked shaders/pipes. the 6800gto has 4 extra pipes and a shader, and depending on your card... each pipe/shader may be unlockable or just dead.....some people get all 4 pipes and a shader some only get the shader...

too bad my 6800 is the non gto...
didnt they start burning them out?
__________________

bigr5026 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 02:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.