Unbiased opinions on a system - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 04-20-2005, 09:24 AM   #1 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 7
Default Unbiased opinions on a system

Hi Guys,

Can I have unbiased opinions on this system please. Basically asking myself these questions:
1) Will this be stable
2) Will this play the latest games on MAX settings

Aspire X-Navigator with supplied 500w PSU
AMD Athlon 64 3000+ (754)
Gigabyte GA-k8N
OcUK Value 1GB (2x512MB) PC3200
GeForce FX5500 256mb DDR agp 8x
Seagate 7200rpm 40gb ide HD

I want this system to be part of a network of 10 PCs to be used in a 'gaming cafe'.

Any opinions/reccomendations will be appreciated

cheers!
rushy
__________________

rushy is offline  
Old 04-20-2005, 09:54 AM   #2 (permalink)
The Water Cooling Guru
 
aspire's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: United States
Posts: 5,308
Default

no it wont. My graphics card is a 5600 ultra and it wont play all games at full settings. Also the psu that comes with the case may die on you and take the system with it.
__________________

__________________
If I help you with something, you think I'm the bomb, or you just like what I said, rep me by clicking the star under my post.

Thanks!

The Official Tech Forums Water Cooling Informational Guide
aspire is offline  
Old 04-20-2005, 11:15 AM   #3 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 8,013
Send a message via AIM to DJ-CHRIS
Default

Look for a much better video card, like a 6600GT
DJ-CHRIS is offline  
Old 04-20-2005, 11:25 AM   #4 (permalink)
Master Techie
 
Alvin.C's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 2,580
Default Re:

Yeah...

Graphics cards are so expensive!!! ...well for my budget anyways...

I struggle with my GeForce 5700LE 256MB AGP card...I have to play with settings on normal of low, in order to get some performance in 1024x768.
__________________
Alvin.C
linkedin.com/in/alvinwkchan

|Gaming PC| |Dell Latitude E7250| |Macbook Air 13" (Mid 2013)|
|Windows 10 Pro (x64)| |Intel Core i5-6600 @ 3.3 GHz| |MSI NVIDIA GeForce GTX 1080 Gaming X| |Noctua NH-D15S CPU Cooler| |Gigabyte GA-Z170MX-GAMING 5 mATX Motherboard| |Samsung 840 Pro 256GB SSD| |Corsair Vengeance LPX 16GB DDR4-SDRAM| |OCZ ModXStream Pro 700W Modular PSU| |NZXT Vulcan Micro ATX Case|
Alvin.C is offline  
Old 04-20-2005, 02:26 PM   #5 (permalink)
Master Techie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,088
Default

You'll be lucky to play modern games at all, without lagg. My friend has that card, he's always running into problems.
__________________
Finished With TF.
Codeine is offline  
Old 04-20-2005, 06:13 PM   #6 (permalink)
Monster Techie
 
Chankama's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Canada
Posts: 1,523
Default

Not the greatest of setups. Hopefully u didn't pay a lot for that system.
Chankama is offline  
Old 04-20-2005, 06:37 PM   #7 (permalink)
Lord Techie
 
Join Date: Feb 2005
Location: asdf
Posts: 8,887
Default

And socket 754 is a old 64bit socket....

But aint his video card better than mine? If so it could play halo and war 3 very well....
c0rr0sive is offline  
Old 04-20-2005, 09:36 PM   #8 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Jan 2005
Location: Delaware
Posts: 3,475
Default

Get a 6600GT, a 350w Antec with power converter (saves $$ on electricity)
I would get 1GB Corsair Value for $85
turtile is offline  
Old 04-21-2005, 02:59 AM   #9 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,220
Default

you need a 6600gt, without it, you can't run games without lag (modern ones)
__________________


Quote:
I don\'t play for fun, I play to win and winning is fun.
diabloII is offline  
Old 04-21-2005, 05:36 AM   #10 (permalink)
Newb Techie
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 7
Default

Quote:
Originally posted by Chankama
Not the greatest of setups. Hopefully u didn't pay a lot for that system.
That doesnt really help me build a better one, does it?

Thanks for all those that offered advice....From the input I gathered that i need to get:

6600 GT <------- there is a PCI-E and AGP version...is this important enough to base my system around an PCI-E ?
Corsair memory

Optional: Antec PSU

And now I guess the follow up is...will my mobo/cpu work stable with these new components in mind to look like:

AMD Athlon 64 3000+ (754)
GByte GA-K8N
nVidia GF 6600 GT (AGP)
Corsair 1gb DDR
7200 RPM IDE HD

Thanks for the help, lads...
__________________

rushy is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.