Twinmos Ddr400 - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-28-2005, 06:23 PM   #1 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 943
Default Twinmos Ddr400

can anyone help me, im in australia (live there) and i have just called every single computer store i know and none of them can get me the twinmos ram. anyone know how i can get my hands on some??
__________________

__________________
AMD 64 939 3200+@2.7ghz
ASUS A8N-SLI DELUX htt@270X5
Segate 120gig SATA
1gig PC3200 Geil Value Ram Duel Channel@ddr480 3-3-3-8
Gigabyte 6600GT-PCI-E@580/1.3
Sh0r_ty is offline  
Old 06-28-2005, 07:08 PM   #2 (permalink)
Wizard Techie
 
Join Date: Dec 2004
Location: Canada
Posts: 3,790
Default

Any BH-5 based RAM will work about as well as the Twinmos, I'm not familiar with australian distributors so I can't help you.

Just to tell you don't expect any magic results with an A8N, BH-5s are basically built specifically for dfi lanparty boards and most manufacturers will even specify that.
__________________

__________________
Intel C2D E6320 / AMD Athlon X2 3800+
Gigabyte 965P DS3 / DFI nF4 Ultra-D
2GB OCZ Gold PC2-6400 / 2GB OCZ Gold PC4000
eVGA 8800GTS 320MB / eVGA 6800GS 256MB
150GB Raptor / 74GB Raptor
2x500GB / 320GB
OCZ GameXStreme 850w / OCZ StealthXStream 600w
gaara is offline  
Old 06-28-2005, 07:56 PM   #3 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 320
Default

Also you need to put alot of voltage through them before you will get a good overclock out of them (about 3.4V for 270 2-3-3-7 1t)
__________________
Grayfox is offline  
Old 06-28-2005, 10:31 PM   #4 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,006
Default

Ok just to tell you guys, I just found out today that the Twinmos that they are selling at newegg right now are not BH5. They are some other kind of chips. I know this because my friend maxed out at 225 fsb with 2.9 volts. He tried raising the volts but it didn't help. When I did a search, I found out that only the speed premium versions are BH5. Here is a link to the speed premium.
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820218405

And also, shorty if you cant find the Twinmos, get the ocz value BH5. It should cost around 105 dollars, which isn't too different from the 100 dollars the speed premiums cost. Those are BH5 also.
Hacp is offline  
Old 06-29-2005, 01:29 AM   #5 (permalink)
Super Techie
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 320
Default

Be carefull when buying the ocz value there are just as many sticks with ch-5 as with bh-5 (bh5 is far better then ch-5)
__________________
Grayfox is offline  
Old 06-29-2005, 01:43 AM   #6 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

Hacp - they are BH-5 depending on what numbers the serial ends in.....2.9v is NOWHERE near what BH-5's love dude...when you say he raised the volts how much are we talking about?

BH-5's to really thrive need atleast like 3.4v - 3.7v in extreme high settings and timings.....

Either way....two sticks of that speed premium would be $96 which is still a damn good deal....those are still 2.5-3-3-7(maybe 8) at 2.6v by default....so it's all a luck of the draw in most instances
Nubius is offline  
Old 06-29-2005, 06:25 AM   #7 (permalink)
Ultra Techie
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 670
Default

whats neweggs restock fee if you return something? 10% or something?
__________________
<img src=\"http://i25.photobucket.com/albums/c62/HAVOC2k5/Sempron_Userbar.png\">
Raekwon is offline  
Old 06-29-2005, 06:44 AM   #8 (permalink)
Techie Beyond Description
 
Nubius's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 11,600
Default

I'm gonna say 15%.....that's how most businesses are realistically
Nubius is offline  
Old 06-29-2005, 08:12 AM   #9 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: May 2005
Posts: 1,006
Default

He was using dfi lan party and upped it to 3.3 volts without an increase in fsb. His timings were horrible too. I just checked this out and found out that many people report that newegg isn't selling the bh-5 twimos anymore(85 bucks one). Only the speed premiums have winbond.

Also, supposedly, the value VX uses the same chips as the regular vx, but only the newer ones. So, if you get stuck with some old value ocz ram, then your screwed.
__________________

Hacp is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off




Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 10:53 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.