Tried 3.3GHz and got blue screen! - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Closed Thread
Thread Tools Display Modes
Old 08-22-2007, 09:51 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,046
Default Tried 3.3GHz and got blue screen!

Hm.... I tried jumping from 333MHz FSB to 366MHz FSB at 1.35 Volts with 9 Multiplier and for some reason I got the blue screen.

I set the RAM at the same timing at 5-5-5-15 but at 930MHz from 1000MHz.

If I want to go up higher in FSB how do I know what is the right frequency for the RAM and the timing? Do I increase the frequency also or decrease it? How about the timing?

I thought if you increase the FSB, you need to decrease the RAM frequency too. Hm.... Or did I just not decrease it low enough? Or should I change the timing too? to what? 4-4-4-12 or 6-6-6-18? Dont know what to do.......... Want to get this thing to 3.3GHz but I get the blue screen which is a RAM issue.

Aluminum Unibody MacBook
Q6600 @ 3.0 GHz 333MHz x 9 Multiplier VCore: 1.3V
NVidia GeForce 8800GTS 640MB; G.Skill 6GB-HZ 1000MHz 5-5-5-15 1.9V
WD Raptor-X 150GB 10,000RPM; Seagate Barracuda 320GB 7,200RPM
ASUS P5B Deluxe Wifi Edition; Thermaltake Armor Full Tower Case
Logitech G15 Keyboard & G5 Mouse; Bose Companion 5 Speakers
Antec Quattro 850-Watt PSU; Tuniq Tower 120 HSF, Blu-Ray Drive
Gateway 22" FPD2275W LCD Display; MS Windows Vista Premium 64-Bit
Samsung 40" 1080p Full HD LCD TV (Samsung LN40A550)
pinoy3000 is offline  
Old 08-25-2007, 02:27 PM   #2 (permalink)
Uber Sanoob Techie
san21893's Avatar
Join Date: May 2007
Location: Westchester County, New York
Posts: 634
Send a message via AIM to san21893
Default Re: Tried 3.3GHz and got blue screen!

Don't take such a huge jump, bring it up by 5-10 fsb at a time. Especially since you're pretty far over stock speed. Btw, 1337 voltage in your sig, was that on purpose?

san21893 is offline  
Old 08-25-2007, 02:28 PM   #3 (permalink)
Master Techie
Join Date: Jul 2007
Location: San Jose, California
Posts: 2,456
Send a message via AIM to phucng_10 Send a message via Yahoo to phucng_10
Default Re: Tried 3.3GHz and got blue screen!

That's unstable. From 333MHz, increase it to 344MHz. Do by increments.
|phucng_10's WM|
phucng_10 is offline  
Old 08-25-2007, 02:29 PM   #4 (permalink)
Mod Emeritus
b1gapl's Avatar
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Tried 3.3GHz and got blue screen!

You need more juice, to the CPU.


b1gapl is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

Our Communities

Our communities encompass many different hobbies and interests, but each one is built on friendly, intelligent membership.

» More about our Communities

Automotive Communities

Our Automotive communities encompass many different makes and models. From U.S. domestics to European Saloons.

» More about our Automotive Communities

Marine Communities

Our Marine websites focus on Cruising and Sailing Vessels, including forums and the largest cruising Wiki project on the web today.

» More about our Marine Communities

Copyright 2002-2015 Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 03:03 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.