Think I can run this at 3.2GHz? - Techist - Tech Forum

Go Back   Techist - Tech Forum > Computer Hardware > Overclocking and Modding
Click Here to Login
Closed Thread
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 08-26-2007, 12:14 PM   #1 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,046
Default Think I can run this at 3.2GHz?

Currently running at 3.0GHz with 333MHz FSB x 9 Multiplier.

I was thinking of doing this....

400MHz FSB x 8 Multiplier ---> 3.2GHz

The problem is.... adjusting my RAM, do I just keep it at 1000MHz and 5-5-5-15?

And when I do 400MHz FSB do I increase the voltage more by say from 1.337 to 1.35?


And when I read overclocking guides, they say its much better to change or lower the Multiplier and increase the FSB, not sure what the difference really is. So.... comparing the two....

375MHz x 8 Multiplier is 3.0GHz is better than 333MHz x 9 Multiplier? Even though they end up at the same frequency?
__________________

__________________
PINOY3000
Aluminum Unibody MacBook
Q6600 @ 3.0 GHz 333MHz x 9 Multiplier VCore: 1.3V
NVidia GeForce 8800GTS 640MB; G.Skill 6GB-HZ 1000MHz 5-5-5-15 1.9V
WD Raptor-X 150GB 10,000RPM; Seagate Barracuda 320GB 7,200RPM
ASUS P5B Deluxe Wifi Edition; Thermaltake Armor Full Tower Case
Logitech G15 Keyboard & G5 Mouse; Bose Companion 5 Speakers
Antec Quattro 850-Watt PSU; Tuniq Tower 120 HSF, Blu-Ray Drive
Gateway 22" FPD2275W LCD Display; MS Windows Vista Premium 64-Bit
Samsung 40" 1080p Full HD LCD TV (Samsung LN40A550)
pinoy3000 is offline  
Old 08-26-2007, 12:16 PM   #2 (permalink)
Mod Emeritus
 
b1gapl's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: USA
Posts: 13,044
Default Re: Think I can run this at 3.2GHz?

That's right. The higher the FSB, and the lower the multiplier, will yield a faster overall system.

That system is definitely capable of 3.2GHz. It's just a matter of finding the sweet spots. Put the FSB to 400, and stress it. If it fails, up the voltage on the vcore, on notch.
__________________

__________________


3770K | ASUS STRIX GTX 1080 | DDR3-1600 16GB | CORSAIR 650D | CORSAIR HX 850W | CORSAIR H100 | SOUND BLASTER Z | ASROCK EXTREME4 GEN3

b1gapl is offline  
Old 08-26-2007, 12:22 PM   #3 (permalink)
Monster Techie
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,046
Default Re: Think I can run this at 3.2GHz?

Ok, thanks Ill try that and see maybe I can get this at 3.2 and stable. Ill work on it when I get off work tonight.

Edit: which one is harder to do? Get to 3.3GHz with 366FSB x 9 Multiplier or going to 3.2GHz with 400FSB x 8 Multiplier?

Not so sure but 400MHz is higher than 366FSB so not quite sure which one is easier to get to. Do you?

Cuz i mean if i cant get to 3.3 with 366 FSB not so sure if I can get to 3.2 with 400FSB
__________________
PINOY3000
Aluminum Unibody MacBook
Q6600 @ 3.0 GHz 333MHz x 9 Multiplier VCore: 1.3V
NVidia GeForce 8800GTS 640MB; G.Skill 6GB-HZ 1000MHz 5-5-5-15 1.9V
WD Raptor-X 150GB 10,000RPM; Seagate Barracuda 320GB 7,200RPM
ASUS P5B Deluxe Wifi Edition; Thermaltake Armor Full Tower Case
Logitech G15 Keyboard & G5 Mouse; Bose Companion 5 Speakers
Antec Quattro 850-Watt PSU; Tuniq Tower 120 HSF, Blu-Ray Drive
Gateway 22" FPD2275W LCD Display; MS Windows Vista Premium 64-Bit
Samsung 40" 1080p Full HD LCD TV (Samsung LN40A550)
pinoy3000 is offline  
Closed Thread

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD's Opteron hits 3.2GHz veg1992 New Systems | Building and Buying 6 08-07-2007 12:40 AM



Copyright 2002- Social Knowledge, LLC All Rights Reserved.

All times are GMT -5. The time now is 01:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.